Resimli Mecmua'da edebî faaliyetler
Literary activities in Resimli Mecmua
- Tez No: 351474
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. NURİ SAĞLAM
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
- Anahtar Kelimeler: Resimli Mecmua, edebiyat, inkılâp, eğitim, dergi, Resimli Mecmua, literature, reform, education, magazine
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Yeni Türk Edebiyatı Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 284
Özet
“Bu çalışmada, 1925-1928 yılları arasında yayımlanmış olan Resimli Mecmua'daki edebî yayınlar incelenmiş, tespit edilen metinler türlerine, konu ve temalarına göre sınıflandırılmıştır. Birinci bölümde şekil özellikleri, yazar kadrosu ve imtiyaz sahibi bakımından tanıtılan mecmua, ikinci bölümde edebî türlerine göre tasnif edilmiştir. Üçüncü bölümde edebî metinler konu ve temalarına göre incelenmiş, dördüncü bölümde ise bu metinlerden bazıları yeni harflere aktarılarak verilmiştir.”
Özet (Çeviri)
“In this study, the literary works within Resimli Mecmua published between the years 1925-1928 are analyzedand the texts found are classified according to their types, topics and themes. The magazine which is introduced with the physical features, editorial staff and publisher in the first section, is divided into literary genres in the second section. In the third section, the magazine is focused according to the literary subjects and themes. In the fourth section, some of these subjects are written in the Latin alphabet.”