Üniversite tanıtımının öğrenci sayısı ve niteliğine etkisi
The effect of university presentation on student quality and quantitiy
  1. Tez No: 351807
  2. Yazar: HANIM KARAVELİOĞLU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HALİT TARGAN ÜNAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: üniversiteler, üniversite tanıtımları, üniversite tercihleri, universities, commercial of universitie, university preferences
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Okan Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 185
Özet
Türkiye'de son on yılda pek çok yeni yükseköğretim kurumu kurulmuştur. Yeni kurulan yükseköğretim kurumları kurumsallaşmaya çalışırken iki temel hedefi vardır. Birincisi yükseköğrenim görmek isteyen öğrencinin nitelikli olması, ikincisi ise kurumu yaşatacak yeter sayıda öğrencinin ilgili programı tercih etmesidir. Bu çalışmanın amacı üniversitelere kayıt yaptıran öğrencilerin tercihlerini etkileyen faktörlerin analiz edilmesi, üniversite tanıtım etkinliklerinin etki derecesinin incelenmesidir. Çalışmada hizmet kavramı, hizmetlerin pazarlanması, eğitim hizmetinin özellikleri, üniversite kavramı, Türkiye'deki üniversiteler genel olarak değerlendirilmiş, üniversite tanıtımlarının etkisi anket yöntemiyle tespit ve analiz edilmiştir. Araştırmada farklı tarihlerde kurulmuş dört üniversitenin hukuk veya işletme bölümlerinin birinci sınıflarında 2013-2014 öğretim yılında kayıtlı öğrenciler gruplara ayrılarak veri analizi yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
So many new unversities were established at last decate in Turkey. New established universities are struggling with two main problems when trying to institutionalaze. The first one is quality of students for education, the second one is right quentity of students to choose right program to save foundation. This study purpose that students which register universities to analyze factors efecting their preferences and degree of influence, Universitiy promotion activities are examined. Service concept, service marketing, service of education specifications, university notion, generally Universities were evaluated in Turkey, university promotion activities effect were detected and analyzed by survey method in this study. Four university where established in different dates law and business division first class students were divided two groups and their data were analyzed in this research on 2013-2014.