İhracatta dağıtım kanalının fonksiyonu ve örnek bir olayın Swot analizi
Function of the distribution channel on export and Swot analysis of case study
- Tez No: 353068
- Danışmanlar: PROF. DR. İGE PIRNAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Dağıtım kanalı, ihracat, uluslararası pazarlama, Distribution Channel, Export, International Marketing
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Yaşar Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 106
Özet
Son yıllarda gelişmekte olan sanayileşme ve teknolojik gelişmeler ulusal ve uluslar arası pazarlarda üretim artışlarına neden olmuştur. Üretilen ürünler doğru yerde ve doğru zamanda tüketicilere sunulması gerekmektedir. Bu kısımda dağıtım kanalları ve aracılara büyük görev düşmektedir. Ulusal ve uluslar arası pazarlarda, globelleşme sonucu hızlı büyüme ve rekabet firmaları uluslar arası pazarlara yönelirken, ihracat faaliyetlerinde daha aktif kılmaktadır. Firmalar, ürünlerini uluslar arası pazarlara ulaştırırken, en uygun ulaştırma kanalını bulmalıdır. Bu kanal firmaya, ürünlere ve hedef pazara uygun olduğu zaman, ihracat yaparken herhangi bir sorun ile karşılaşmaz ve hedef pazara kolaylıkla entegre olmaktadır. Bu çalışma, firmaların ürünlerini uluslar arası pazarlara ulaştırmalarında karşı karşıya kaldıkları başlıca kanal seçenekleri ve bu kanal seçeneklerinin yapılan ihracattaki önemini göstermektedir.
Özet (Çeviri)
Recently, developing of industrilazition and technological advances have led to increase in production both national and international market. Manufactured of goods should be presented to consumer in the right place, at the right time. Thus, distribution channels and intermediaries have very important roles. Globalization, rapid growing and competition cause companies to prefer international markets for their exporting goods, in both natioanal and international markets. When companies are transporting their products to international markets, they should find the most appropriate transportation channel. If this channel is appropriate for the company, its products and target market, goods will be easily integrated into the target market. During this exportation, company does not face any problems. This study shows the importance of using the right distribution channels for the company, while exporting their products to the international markets.