The subversive anti-hero trend in post-modern Tv: How subversive are they, really
Post-modern televizyon dizilerindeki anti-kahraman trendi
  1. Tez No: 353328
  2. Yazar: ELİF İNCE
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SAHİP SELİM EYÜBOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Radyo-Televizyon, Radio and Television
  6. Anahtar Kelimeler: Postmodern Televizyon, Antikahraman, Sevilen Suçlular, Postmodern Television, Antiheroes, Loveable Criminals
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sinema Televizyon Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 38
Özet
Geçtiğimiz yirmi yılda, her türden Amerikan televizyon dizisinde anti-kahramanların artışta olduğu gözlemlenmektedir. Bunların içinde özellikle bir tipte anti-kahraman göze çarpmaktadır; suç teşkil eden işlerle uğraştığı halde seyirci tarafından sevilen, etik değerleri ve kararları sallantıda olan, kişiliği parçalanmış bir karakterdir bu. Onun gelişimini anlamak için geleneksel kahraman tipini incelemek gerekir, zira anti-kahraman, geleneksel kahramandan yola çıkan ancak kendi doğru/ yanlış anlayışımızı çoğu zaman sorgulamamıza sebep olan postmodern dünyanın değişimine uğramış bir tiptir. Bu tez, son yıllarda popüler olmuş bazı dizilere ve onların baş karakterine bakarak sevilen anti-kahramanların ortak özelliklerini, bu karakterleri nasıl sunulduklarını ve seyircinin onları niye sevdiğini ortaya koymayı amaçlamaktadır. Bu tez ayrıca şunu kanıtlamayı ummaktadır ki, anti-kahramanlar, iyi bir insanın nasıl olması gerektiği ve neyin doğru, neyin yanlış olduğu konusundaki genelgeçer inanışları çoğu zaman yıkmakla birlikte, aslında pek çok yönden de geleneksel bir kahramanın özellikleri ile ahlak ve adalet anlayışını taşımaktadır. Onları çekici, sevilesi ve ilginç yapan da aslında bu özellikleridir.
Özet (Çeviri)
Television programming has witnessed a proliferation of anti-heroes in the past twenty years across all kinds of genres. Among them a certain type stands out, namely a lovable criminal characterized by shady moral judgment and fragmented self. It is possible to trace the evolution of the anti-hero back to the traditional hero, and to argue that the anti-hero is mostly a product of the postmodern world which challenges our own understanding of morality and of good and evil. By closely looking at some of the characters of recent television series, this study attemps to study what the common characteristics of loveable criminals are, how they are presented, and the reason why viewers are drawn to them. What this thesis hopes to show is that while anti-heroes mostly subverts our understanding of how a good person should be and define what good and evil are according to small, specific narratives, they still carry a more traditional world view about good and evil; and this is the actual reason viewers are drawn to them.