Davraz Dağı (Isparta) Alticinae (Coleoptera:Chrysomelidae) türleri ve konak bitki ilişkileri
Alticinae (Coleoptera:Chrysomelidae) species of Davraz Mountain (Isparta) with host plant associations
- Tez No: 353462
- Danışmanlar: DOÇ. DR. EBRU GÜL ASLAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Zooloji, Biology, Zoology
- Anahtar Kelimeler: Chrysomelidae, Alticinae, Fauna, Konak Bitki, Davraz Dağı, Isparta, Chrysomelidae, Alticinae, Fauna, Host plant, Davraz Mountain, Isparta
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 67
Özet
Bu çalışmada, Isparta il sınırları içinde yer alan Davraz Dağı?dan, 2012-2013 yıllarında toplanan Alticinae (Coleoptera: Chrysomelidae) türleri ve konak bitki ilişkileri araştırılmıştır. Çalışma alanından, Alticinae altfamilyasına ait 7 cinse bağlı 47 tür ve toplamda 1709 birey tespit edilmiştir. Bu türler arasında; Longitarsus brunneus (Duftschmidt, 1825) ve Psylliodes laticollis Kutschera, 1864 Türkiye Alticinae faunası için yeni kayıt olarak verilmiştir. Ayrıca, Chaetocnema aridula (Gyllenhal,1827) Isparta?dan ilk kez rapor edilmiştir. Çalışmada saptanan türler bilinen Dünya ve Türkiye dağılışlarına yenileri eklenerek tekrar gözden geçirilmiştir. Ekolojik veri olarak, türlerin tespit edilebilen konak bitkileri ve kişisel gözlemlere dayalı habitat bilgileri verilmiş, ayrıca yükseklik tercihleri değerlendirilmiştir. Elde edilen veriler ilgili grafik ve tablolarla sonuç kısmında tartışılmıştır.
Özet (Çeviri)
Alticinae (Coleoptera: Chrysomelidae) species collected during 2012-2013, from Davraz Mountain located in the province of Isparta have been investigated in the present study together with their host plant relationships. Consequently, 47 species belonging to 7 genera of the subfamily Alticinae and a total of 1709 individuals have been presented. Among them; Longitarsus brunneus (Duftschmidt, 1825) and Psylliodes laticollis Kutschera, 1864 are given as new records for the Alticinae fauna of Turkey. In addition, Chaetocnema aridula (Gyllenhal,1827) has been reported for the first time from Isparta province. The known world and Turkey distribution range of all species were revised again by adding new ones. Habitat and food plant information of the species were also given as ecological data based on personal observations. The altitude preferences of some species were evaluated as well. All obtained data were discussed in the conclusion with related graphs and tables.