Preparation of ultra high molecular weight polyethylene foam and conducting composite with polypyrrole
Çok yüksek molekül ağırlıklı polietilen köpük ve polipirol ile iletken kompozit hazırlanması
  1. Tez No: 35448
  2. Yazar: BAHATTİN AYDINLI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. TEOMAN TİNÇER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kimya, Chemistry
  6. Anahtar Kelimeler: İletken Polimerler, Polimer Kompoziti, Kimyasal Polimerleşme, Özellikler, mekanik, ısıl, spektroskopik ve morfoloji, Conducting Polymers, Polymer Composite, Chemical Polymerization, Characterizations, mechanical, thermal, spectroscopic and morphological properties
  7. Yıl: 1994
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 76
Özet
ÖZET ÇOK YÜKSEK MOLEKÜL A?IRLIKLI POÜETİLEN KÖPÜK VE POLİPİROL İLE İLETKEN KOMPOZİT HAZIRLANMASI AYDINLI, Bahattin Yüksek Lisans Tezi, Kimya Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Teoman TİNÇER Y. Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Levent TOPPARE Haziran, 1994, 60 sayfa Bu çalışma çok yüksek molekül ağırlıklı polietilen köpük ve polipirol ile iletken kompozit hazırlanmasını kapsamaktadır. Köpük ve iletken kompozitin karakterizasyonu FTIR, SEM, DSC, mekanik test ve iletkenlik ölçümleriyle yapılmıştır. Köpük morfolojisi gerilmiş lif ve lamellar yapılarından oluştuğu SEM ile gözlenmiştir. Kimyasal polimerleşme yöntemiyle pirol köpük içerisinde 1 1polimerleştirilmiş ve iletken polimer kompoziti elde edilmiştir. Amacımız mekanik özellikleri iyi ve bir ölçüye kadar işlenebilir iletken bir kompozit malzeme elde etmektir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT PREPARATION OF ULTRA HIGH MOLECULAR WEIGHT POLYETHYLENE FOAM AND CONDUCTING COMPOSITE WITH POLYPYRROLE AYDINLI, Bahattin MS. in Chemistry Supervisor: Prof. Dr. Teoman TİNÇER Co-Supervisor: Prof. Dr. Levent TOPPARE June, 1994, 60 pages This study covers the preparation of ultra high molecular weight polyethylene (UHMWPE) foam, and conducting composite with polypyrrole (PPy). The characterization of the foam and conducting composite were done by FTIR, SEM, DSC, mechanical testing, and conductivity measurements. The foam morphology revealed by SEM appears to be consisted of extended fiber and lamellar structures. Through chemical polymerization of pyrrole inside the foam, aconducting polymer composite was obtained. The aim is to prepare a composite having better mechanical properties with a processibility to a certain extent.