Türkiyede şubesiz bankacılığın gelişimi ve müşterilerin bakış açısı
- Tez No: 354693
- Danışmanlar: PROF. DR. İZZET GÜMÜŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bankacılık, Banking
- Anahtar Kelimeler: Bankacılık, İnternet Bankacılığı, ATM, Banka Otomasyon Sistemleri, Kredi Kartları, Elektronik Para, Elektronik Güvenlik, Şubesiz Bankacılık, Banking, Internet Banking, ATM, Banking Automatisation Systems, Credit Cards, Electronic Money, Elektronik Security, Branchless Banking
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gazi Üniversitesi
- Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Bankacılık Eğitimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 170
Özet
Bankacılık, Finansal Sistemin temelini oluşturmaktadır. Bilindiği gibi, finansal sistem kaynak fazlası olan ve kaynak talebi olan kişi ve kuruluşları bir araya getirmektedir. Bu süreçte, kaynak fazlalıkları kısa vadeli yatırımlar için para piyasasına, uzun vadeli yatırımlar için sermaye piyasasına yönelmektedir.Bankacılık sisteminde karlılığın azaldığı ve uluslar arası rekabetin arttığı bu süreçte, bankaların sabit maliyetlerini kısa zamanda azaltmaları mümkün görünmemektedir. Bu durumda, bankacılık altyapısını oluşturan şubesiz bankacılık büyük önem kazanmaktadır. Şubesiz bankacılık artan müşteri hacmini karşılamak amacıyla düşünülmüştür.
Özet (Çeviri)
Banking is the base of financial system. As it is known, financial system brings the companies which need people who have source excess and source demand. In this process, source excess leads to the money market for short-term investments and to the market price for long-term investments. It is impossible to reduce their costs in a short time, as there is international competition and there is less profit at banking system. In this case, it becomes very urgent and important to use the branchless banking. Common usage of the branchless banking been taught the increasing customer weight to face.