Kur'an'da huşu kavramının semantik analizi
Semantic analysis of the concept of awe in the Qur'an
- Tez No: 354927
- Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET SOYSALDI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Religion
- Anahtar Kelimeler: Kur'an, Huşû, Semantik, Mü'min, Namaz, Qur'an, Awe, Semantics, Believer, Salaat
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Fırat Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Tefsir Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 107
Özet
Huşû, Kur?an?da mü?minlerin özelliği anlamında kullanılmış bir kavramdır. Kök olarak korku alanına ait olan bu kavram, saygı ve sevgi içeren bir korku olmakla diğer korku kavramlarından ayrılır. İnanan insanın Rabbi karşısında boyun bükerek tam bir teslimiyetle itaatini anlatan bir kelimedir. Âhiret hayatında ise tamamen inanmayan insanların içine düştüğü aşağılanmış halini anlatmak için kullanılır. Bu çalışmada huşû kavramı Kur?an?daki bütünlüğü içerisinde ele alınmıştır.
Özet (Çeviri)
Awe, is a concept used in the meaning of the feature of believer. As the root that concept in the field of the fear, seperated from the other with a fear of being within respect and love. It is a word describing obedience with a full nonresistance that people who belive in the presence of God by bending the neck. It is used to describe the form of the people who do not believe certainly in the afterdeath life has fallen into humiliated. The concept of the awe is discussed within the integrity of the Qur'an in this study.