Üniversite öğrencilerinin kullandıkları cep telefonu ile cep telefonu marka kişiliği arasındaki farklılığın belirlenmesi
The identification of the difference between the celullar phones' brand personality and celullar phones used by university students
- Tez No: 354971
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MURAT AKIN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Cep Telefonu, Marka, Marka Kişiliği, Üniversite Öğrencileri, İletişim, Cellular Phones, Brand, Brand Personality, University Students, Communication
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Niğde Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Üretim Yönetimi ve Pazarlama Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 150
Özet
Günlük yaşamın vazgeçilmezlerinden biri olan cep telefonu, gün çtikçe kullanıcıların özelliklerini açığa çıkartmaktadır ve onların kullandıkları bir araç haline dönüşmektedir. Cep telefonu şirketleri, piyasaya çıkardıkları ürünlerin teknolojik özelliklerini her gün geliştirmeye çalışmalarının yanı sıra, kendi marka kriterlerini ve özelliklerini de yansıtmaktadırlar.Kullanıcılar cep telefonu satın alırken artık, telefonun iletişim özelliğinden başka kriterlere de bakmaya başlamışlardır. Ürünü satın alırken telefonun özelliklerine, rakip firmalara göre üstünlüklerine, çevresindeki kullanım oranına, markanın imajına ve yansıttığı faktörlere de önem vermeye başlamışlardır.Bu çalışmada üniversite öğrencilerinin kullandıkları cep telefonu ile cep telefonu marka kişiliği arasındaki farklılığın belirlenmesi amaçlanmıştır. Bulunan sonuçlara göre araştırmaya katılan öğrencilerin kullandıkları cep telefonu markalarını sağlam, güvenli, kaliteli, orijinal ve başarılı olarak niteleyerek kişileştirdikleri anlaşılmıştır.
Özet (Çeviri)
The cellular phone which is one of the indispensable needs of the daily life, exposes the users' characteristics day by day and it becomes a tool that they use. Every day, the cellular phone companies try to improve the technological qualities of the products that they launched on the market. Besides this, they reflect their own brand criteria and properties.When buying cellular phones, users now begin to look for other criteria more than the cellular phone's communication quality. They began to care the cellular phone's properties, the superiority from the competing companies' products, the usage ratio among other people, the brand image and the factors it reflects. In this study, it is aimed to identify the difference between the cellular phones' brand personality and cellular phones used by university students. According to the results found, it is understood that the students participated to the research personalized the cellular phone brand as robust, secure, original, and successful.