Eski Anadolu Türkçesi satırarası Kur'an tercümesi (Giriş-Metin-Dizin
An inter-linear translation of the Qur'an i̇nto old Anatolian Turkish (Introduction-Text-Index)
  1. Tez No: 354972
  2. Yazar: BETÜL YALÇIN AKCAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ABDULLAH KÖK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Kur'an, Tercüme, Balkanlar, Metin, Türkçe Dizin, Quran, translation, the Balkans, Text, Tu Keywords: rkish consists of the Index
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Niğde Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 404
Özet
Eski Anadolu Türkçesi Satır-Arası Kur'an Tercümesi metninin müellifi ya da müstensihi hakkında bilgi olmayıp eser başı ve sonu eksik bir nüshadır. Tez, Türkçe ve İngilizce özet, Giriş, Metin, Türkçe Dizin ve Kaynakça bölümlerinde oluşmaktadır. Giriş bölümünde Kur'an Tercümeleri hakkında genel bilgi, Türkçeye yapılan Kur'an Tercümeleri ve bunlar hakkında yapılan çalışmalar; Balkanlar'daki Türklerin kökeni ve Balkanlar'ın Müslüman olma süreci ile metnin tanıtımı ve dili ile ilgili tespitler yer almaktadır. Metin bölümünde, Arap harfli metnin yazı çevirimi yapılmıştır. Metin bölümünden sonra Türkçe Dizin bölümü yer almaktadır. Burada Türkçe metnin alfabetik dizini hazırlanmıştır. Özel isimler, Arapça ve Farsça ifadeler de bu bölümde yer almaktadır. Tezin sonunda, çalışma süresince yararlanılan kaynakların bir listesi bulunmaktadır.
Özet (Çeviri)
An İnter-Linear Translation of Quran Into Old Anatolıan Turksh text information about the author or copyist is not the beginning and end of the work is copy of the missing.Thesis, Turkish and English Introduction, Text, Turkish consists of the Index and Bibliograpy section. Thesis consist of in the introducton, Quran Translation general information about the Turkhish language the Quran Translation and about these studies, the Balkan's roots of the Turks and the Balkans became Muslim through a process of text presentation and language-related determinetions is located. In the Text section, made my translation of the is in Arabic letters. Turkish Index section of text is located. Here's an alphabetical index has been prepared Turkish text. Names, Arabic and Persian expressions are also included n this section. At the end of the thesis, a list of references used throughout the study is located.