Efficient DSP algorithm development for GSM basebandsignal processing
GSM basebandı için verimli sayısal işaret işleme algoritmaları geliştirilmesi
  1. Tez No: 35566
  2. Yazar: KERİM BERAT BİÇEN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. RÜYAL ERGÜL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Konvolüsyonel kodlama, Çember kodlama, Viterbi algoritması, Yumuşak çıkışlı Viterbi algoritması, Convolutional coding, Cyclic coding, Viterbi Algorithm, Soft Output Viterbi Algorithm, Interleaving, Equalization
  7. Yıl: 1994
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 85
Özet
Bu tezde bir GSM hareketli terminalinin baseband işlemleri için gerekli olan sayısal işaret işleme algoritmalarının bütünü Texas Instruments firmasının ürettiği TMS320C5X tipi 16 bit mikroişlemcisi üzerinde gerçekleştirilmiştir. Çalışmaların amacı tek yonga üzerinde GSM baseband işlemlerinin gerçekleştirilmesidir. Bu iş için gereken yazılımlara başlanmadan önce kullanılacak algoritmalar yüksek düzeyde bir programlama dili seçilerek simüle edilmiştir. Bu yüksek düzey simülasyon programlan Turbo Pascal programlama dilinde ve PC üzerinde gerçekleştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, the digital signal processing algorithms required for the baseband of a GSM handheld mobile unit is implemented, using the assembly language programming for TMS320C5X 16 bit fixed point digital signal processors. The aim was to construct a single chip baseband solution for the GSM mobile stations. Before writing the necessary routines, the algorithms to be implemented are selected with the help of high level simulations. The high level simulation programs of GSM baseband is written using Turbo Pascal programming language in a PC environment.