Yeniden konumlandırmanın markalar üzerindeki etkileri ve örnek vaka: CINE5 kanalı
The impacts of re-positioning on brands and the case study: CINE5 channel
  1. Tez No: 356334
  2. Yazar: ECE OZAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. BAHTİYAR AHU ERDOĞDU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: yeniden konumlandırma, marka değeri, markalama, pazarlama, repositioning, brand value, branding, marketing
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Yeditepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bütünleşik Pazarlama İletişimi Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 86
Özet
Bu araştırmanın genel amacı; tüm markaların ve ürünlerin tüketiciler üzerinde bir algı oluşturduğu ve bu algının ciddi bir yeniden konumlandırma çalışması ile değiştirilebileceği esasına dayanır. Yapılan vaka çalışmasında kullanılan iki tane metod vardır; yüz yüze anket ve nicel araştırma. 1 Mayıs 2013 – 19 Mayıs 2013 tarihleri arasında yüz yüze anket sistemiyle yapılan araştırmada CINE5 kanalına ait bazı veriler bulunmaktadır. İstanbul genelini kapsayan araştırmada, 374 kişilik örneklem baz alınmıştır. Basit tesadüfi örnekleme yöntemi kullanılan araştırma; Sarıyer, Beşiktaş, Kadıköy ve Beyoğlu'nda tamamlanmıştır. Araştırmanın sonucunda; tüketicinin zihninde gerçek bir kültür ve algı yaratmış markaların kendini revize etme esnasında çok dikkatli olmalarını ortaya çıkmıştır. Eğer bu durum dikkate alınmazsa sonuçtan da görülebildiği gibi tüketicilerin marka hakkında yanlış ve olumsuz fikirleri ortaya çıkmaktadır.
Özet (Çeviri)
The general purpose of this research is to show all brands and products generate a perception on consumers and this perception can only change with a serious repositioning study During the research's process and the technical analysis two methods have been used; Face to face survey system and quantative research system. Face to face survey system has been made between 01 May 2013 – 19 May 2013 which helped to find some statistics about Cine5. As the sampling; Istanbul has been chosen during the survey which made with 374 people. Also the simple coincidence sampling method has been used in some of the big districts like Sarıyer, Beşiktaş, Kadıköy and Beyoğlu to complete the survey. As the result of the research, the brand that created a culture on consumers mind should be really careful if the plan to do revisions. If not as we can see from the result, consumers might have wrong and negative ideas about the brand.