Turistik destinasyon imaj ölçümü: Safranbolu örneği
Tourist destination image measurement: Example Safranbolu
  1. Tez No: 356363
  2. Yazar: İREM TUĞBA DOĞAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ALİ ÇAĞLAR ÇAKMAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Destinasyon, Destinasyon Pazarlaması, Destinasyon İmajı, Safranbolu, Destination, destination marketing, destination image, Safranbolu
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Karabük Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 109
Özet
Bu çalışmada Safranbolu destinasyonunu ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin imaj algısı ve memnuniyet dereceleri ölçülmeye çalışılmıştır. Destinasyon özelliklerinin ne şekilde algılandığının ve algılamadaki farklılıkların ne olduğunun öğrenilmesi amaçlanmıştır. Araştırmada anket uygulaması yapılmıştır. Araştırmanın amacı doğrultusunda oluşturulan anket, Safranbolu?ya tatil amaçlı gelen yerli ve yabancı turistlere kolayda örnekleme yöntemiyle, yüz yüze uygulanmıştır. Elde edilen bilgiler, SPSS programında yüzde analizi, faktör analizi ve çok yönlü varyans analizi (ANOVA) kullanılarak analiz edilmiştir. Bu çalışma sonucunda, ziyaretçilerin genel olarak memnun ve tatmin olmuş bir şekilde destinasyondan ayrıldıkları kanısına varılmaktadır. Özellikle yabancı turistler kendilerine yöneltilen sorulara oldukça olumlu cevaplar vermişlerdir. Daha önce Safranbolu destinasyonunu ziyaret etmiş birçok turist ile karşılaşılması, Safranbolu?nun tekrar tekrar tercih edildiğinin kanıtı olmuştur.
Özet (Çeviri)
In this study, image perception and satisfaction levels of both domestic and foreign tourists visiting the destination of Safranbolu are determined. How the features of destinations are perceived and what are the differences in perception are aimed to learn. Survey method has been realized in this study. This survey, which has been created in accordance with the aim of the study, was applied face to face with simple random sampling method to domestic and foreign tourists coming for vacation to Safranbolu. The obtained information has been analyse dusing percentage analysis, factor analysis and multivariate analysis of variance (ANOVA) in SPSS program. At the end of the study, it was surmised that visitors leaving the destination are mostly content and satisfied. Especially foreign tourists gave very positive responses to questions posed to them. Meeting a lot of tourists who visited the destination of Safranbolu more than once is the proof that it is preferred again and again by visitors.