Danıştay'ın imtiyaz sözleşmeleri üzerindeki idari görev ve yetkileri
Administrative duties and authorities of Turkish Council of State on concession agreements
- Tez No: 356507
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MELİKŞAH YASİN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Hukuk, Law
- Anahtar Kelimeler: İmtiyaz Sözleşmesi, Danıştay'ın idari görevi, Consession agreements, administrative duty of Turkish Council of State
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 103
Özet
İdare hukukunun en güncel konularından biri idari sözleşmelerdir. Kamu hizmeti imtiyaz sözleşmeleri ise idari sözleşmelerin en klasik örneğidir. İmtiyaz sözleşmeleri, kuruluşundan bu yana Danıştay'ca değerlendirilmektedir fakat bu konuda yeterli inceleme yapılmamıştır. Çalışmamız imtiyaz sözleşmeleri ve Danıştay'ın imtiyaz sözleşmeleri üzerindeki idari görev ve yetkileri incelenerek, Danıştay'ın imtiyaz sözleşmelerini değerlendirmesindeki usul ve Danıştay değerlendirmesinde esas alınan kriterlerin tespiti amaçlanmıştır
Özet (Çeviri)
One of the most current issues of administrative law is administrative contracts and public service concession agreement is the most common example of administrative contracts. Concession agreements has been assessed by Turkish Council of State since the foundation of it, but there has not been done enough research on it. Within the scope of our work, by assesing the the concession agreements and administrative duties and authorities of Turkish Council of State on concession agreements, it is aimed to identify the method of Turkish Council of State on assesing the concession agreements and the basic criteria that the assesment of Turkish Council of State is based on.