Kazakistan'da havayolu ulaşımı ve turizm
Air transport and tourism in Kazakhstan
- Tez No: 356523
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ORHAN AKOVA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Turizm, Ulaşım, Tourism, Transportation
- Anahtar Kelimeler: Turizm, Ulaşım, Ulaştırma, Havayolu Ulaştırması, Kazakistan Cumhuriyeti, Tourism, Transport, Transportation, Air Transport, The Republic of Kazakhstan
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 232
Özet
Turizm endüstrisinin en önemli bileşenlerinden havayolu ulaştırmasıdır. Ayrılmaz bir bütün olan turizm ve havacılık sektörü hem dünya genelinde hem de Kazakistan'da son yıllarda hızlı gelişme göstermektedir. Kazak sivil havacılığının bu büyüme potansiyeli birçok sorunu da beraberinde getirmiştir. Kazakistan havayolu ulaştırması ile ilgili bu sorunların çözülmesi ve projelerin hayata geçirilmesi hem sivil havacılık hem de turizm açısından çok büyük bir önem taşımaktadır. Bu araştırmanın amacı Kazakistan havayolu sektörünün mevcut durumunu ve karşılaştığı sorunlarını değerlendirmektir. Ayrıca havayolu ulaştırmasının Kazakistan turizminin gelişimine etkisini araştırmaktır. Bu amaç doğrultusunda tez üç bölümden oluşmaktadır. Çalışmamızın birinci bölümünde turizm ve havayolu ulaştırması ile ilgili genel kavramlar, havayolu sektörünün dünyadaki durumu, ikinci bölümde Kazakistan turizmi ve havayolu ulaştırmasının tarihi gelişimi, mevcut durumu incelendikten sonra, üçüncü bölümde anket yöntemiyle havayolu ulaştırmasının karşılaştığı sorunları ve turizme etkisi saptanmaya çalışılmış ve son bölümde öneriler sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
Air transport is one of the most important component of the tourism industry. In recent years complementing each other, both tourism and aviation show rapid development throughout the world as well as in Kazakhstan. At the same time Kazakhstani civil aviation's growth potential has brought a lot of difficulties. Solving the problems related to air transportation of Kazakhstan and the implementation of projects is of great importance in terms of both civil aviation and tourism. The aim of this reseach is to determine airline industy current situation and problems, to analize their impact on development of tourism of Kazakhstan. For this purpose, the thesis consists of three parts. The first part of reseach involves general concepts of tourism and air transport, the situation of airline industry in the World, the second- the historical development and current situation of tourism and air transport in Kazakhstan, the last part focuses on the problems faced by the airline industy and their effect on tourism of the country identified by survey method. Furthermore some recommendations have been offered to overcome this situation.