An Approach to traffic planning for medium sized cities
Orta büyüklükteki şehirlerin trafik planlamasına bir yaklaşım
  1. Tez No: 35758
  2. Yazar: KEMAL BASRİ YÜCE
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. AYHAN İNAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Şehiriçi Trafik Planlaması, Trafik Yönetimi, Urban Traffic Planning, Transport System Management
  7. Yıl: 1994
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 125
Özet
öz ORTA BÜYÜKLÜKTEKİ ŞEHİRLERİN TRAFİK PLANLAMASINA BİR YAKLAŞIM YÜCE, Kemal Basri Yüksek Lisans Tezi, İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Ayhan İNAL Şubat, 1994, 111 sayfa Şehiriçi Trafik Planlaması, geçmiş yıllar boyunca standart ve karmaşık bir şekil almıştır. Şehiriçi ulaşım problemlerinin çözümü için uygulanan metodlar, değişik yerleşim bölgeleri üzerinde farklı sonuçlar doğurmuştur. Bu nedenle hemen hemen tüm yerleşim bölgeleri için geçerli olabilecek ve iyi netice verebilecek tek bir metod geliştirmek tamamıyla imkansızdır. Farklı karakterlere sahip bölgelerin ulaşım sorunları, sadece bu bölgelerin yapılarına uygun olabilecek yöntemlerin kullanılmasıyla çözülmelidir. Geçmiş yıllar boyunca, gelişmiş dünyanın ulaşım sorunlarını gidermek için hazırlanan yöntemler, gelişmekte olan ülkelere uygulandığında yapması beklenen etkiyi getirememiştir. Bu nedenle, gelişmekte olan ülkeler için bölgelerin karakterlerini dikkate alarak sorunlara saldıran basite indirilmiş yöntemler uygulanmalıdır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT AN APPLICATION TO TRAFFIC PLANNING FOR MEDIUM SIZED CITIES YÜCE, Kemal Basri M. S. in Civil Engineering Supervisor : Assoc. Prof. Dr. Ayhan İNAL February, 1994, 111 pages Urban Traffic Planning process has become both standarized and complex. The methods applied to urban transportation problems yielded different solutions for different areas. Therefore it is impossible to designate a specific method which will be applicable for almost every area. The problems in areas having different characteristics has to be solved individually with methods which would suit them the best. Throughout past years, urban traffic planning methods applied in developing countries, which were formed to attack the problems of the developed world did not make the impact that was intended. Therefore simplified methods has to be formed for developing countries which utilizes the specific characteristics of the area and attacks to the problem taking into consideration all of the available data.