Türk bankacılık sektörüne yabancı sermaye girişi: Verimlilik analizi
The entry of the foreign capital into the turkish banking sector: Productivity analysis
  1. Tez No: 358335
  2. Yazar: SONGÜL YILDIRIM
  3. Danışmanlar: PROF. DR. İSMAİL SADİ UZUNOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bankacılık, Banking
  6. Anahtar Kelimeler: Finansal küreselleşme, Türkiye?de yabancı sermayeli bankalar, Verimlilik, Panel veri analizi, Financial liberalization, Foreign banks in Turkey, Productivity, Panel data analysis
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Trakya Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Bölümü
  12. Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 142
Özet
Bu çalışmanın amacı, Türk bankacılık sektöründe yer alan yabancı sermayeli mevduat bankalarının verimlilikleri yerli sermayeli mevduat bankaları ile karşılaştırmalı olarak incelemektir. Bu incelemede Stata programında panel veri analizi kullanılmıştır. Çalışmanın birinci bölümünde, dünyada yabancı sermayeli bankacılığın gelişimi ve örgütlenme şekilleri açıklanmıştır. Çalışmanın ikinci bölümünde yabancı bankacılığın gelişimi, bankacılık sektöründeki payları, sektöre olan etkileri ve sektöre girişini çekici kılan koşullar Türkiye özelinde ele alınmıştır. Üçüncü bölümde verimlilikle ilgili temel kavramlara yer verilmiştir. Son bölümde ise panel veri analizi kullanılarak sektörün verimliliği analiz edilmiştir.
Özet (Çeviri)
The purpose of this study is to investigate productivity foreign deposit banks in the Turkish banking sector in comparison with the domestic deposit banks. In this study, panel data analysis is used in the Stata program. In the first part of the study, the development of foreign-owned banking and forms of organization in the world are described. In the second part of the study, development of foreign banking, their shares in the banking sector, the impact of them on the sector and the conditions that make entry into the sector attractive are discussed in the case of Turkey. In the third part, the basic concepts of productivity are presented. In the last part, information about the productivity of the sector is analyzed by using panel data analysis.