Birinci ve İkinci Milliyetçi Cephe Hükümetleri
The Governments of the First and Second National Front
  1. Tez No: 358606
  2. Yazar: ARİF ILIMAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. CENGİZ DÖNMEZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Siyasal Bilimler, Political Science
  6. Anahtar Kelimeler: Milliyetçi Cephe, Koalisyon, AP MHP MHP CGP, Öğrenci Olayları ve Grevler, Güneş Motel, Nationalist Front, Coalition, AP MHP MHP CGP, Student Events and Strikes, Sun Motel
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarih Bölümü
  12. Bilim Dalı: Tarih Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 383
Özet
12 Mart 1971 muhtırasından sonra, 27 Mayıs 1960 darbesindeki gibi iktidar olanlar hükümetten düşse de siyaset meydanında varlıklarını devam ettirmişlerdir. Muhtıranın ardından yapılan 14 Ekim 1973 seçimleri, 12 Eylül 1980 darbesine kadar sürecek olan bir koalisyon silsilesi oluşturmuştur. Bu silsile içerisinde kurulan I. ve II. MC Hükümetleri, en zor şartlarda ülke çıkarları için, partilerin bir araya gelmesine en güzel örnekleri teşkil etmişlerdir. MC Hükümetleri'nin komünizmle mücadele için iktidarda oldukları bu dönemde, öğrenci olayları ve grevlerle düşürülmek istenmiştir. AP, MSP ve MHP ve sadece birinci hükümette yer alan CGP, hükümet olarak varlıklarını devam ettirirlerken, hükümet içerisinde birbirinden farklı kimliklerde olduklarını da göstermişlerdir. Bu dönemin en uzun ömürlü hükümeti olan I. MC Hükümeti, 5 Haziran 1977 tarihinde yerini Ecevit'in kurduğu azınlık hükümetine bırakmıştır. CHP ve sola karşı tekrar birleşen Milliyetçi partiler, 21 Temmuz 1977 tarihinde II. MC Hükümetini kurmuşlardır. Hükümetin kuruluşuyla anarşi ve terör olayları artmıştır. Güneş Otel görüşmesiyle, AP'den ayrılanlar, ilk defa bir hükümeti gensoru ile düşürmüşlerdir. Bu milletvekillerinin de bakan olarak yer aldığı Ecevit hükümeti, sorunları çözemediği gibi daha da arttırmıştır. MSP ve MHP'nin dışarıdan desteğiyle 12 Kasım 1979 tarihinde Demirel hükümeti kurulmuş ve 12 Eylül 1980 darbesiyle bu dönem kapanmıştır.
Özet (Çeviri)
After March 12, 1971 Memorandum of May 27, as the power in the 1960 coup that falls from the government have continued their presence in the political arena . Memorandum of October 14, 1973 elections that followed, which runs until 12 September 1980, a coalition has formed series. Established within this range I. and II. MC Governments, for the interests of the country in the most difficult circumstances, parties to come together constituted the most beautiful examples. MC Governments are in power for the fight against communism in this period, students were asked to reduce incidents and strikes. AP , MHP and MSP , and only the first in CGP government , as the government while maintaining their presence within government also showed that different identities . During this period I, which is the longest -lasting government MC June 5, 1977, which established its place in the minority government of Prime Minister Ecevit has left. CHP and the Nationalist Party against the left of recombinant July 21, 1977 II. MC Government established. With the establishment of the Government of anarchy and terrorism has increased. Sun Hotel interview with the AP leavers, the first time a government has lowered with confidence. This takes place as a minister of the deputies of the Ecevit government, not solve problems has increased even more. MSP and MHP with the external support of the Demirel government was established on 12 November 1979 and 12 September 1980 is closed at this time.