İşletmelerde muhasebe bilgi sistemi ile entegre otomasyon takip sistemlerinin oluşturulması:Bir vaka çalışması
Establishment of monitoring automation system integrated with accounting information system in businesses: A case study
- Tez No: 359925
- Danışmanlar: PROF. DR. FATİH COŞKUN ERTAŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Kurumsal Kaynak Planlama Sistemleri, Muhasebe Bilgi Sistemleri, Enterprise Resource Planning Systems, Accounting Information Systems
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gaziosmanpaşa Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Muhasebe Finansman Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 142
Özet
Rekabetin hızla arttığı günümüz dünyasında işletmeler iş süreçlerini takip etmek, değişen müşteri taleplerine uyum sağlamak, karmaşıklaşan muhasebe sistemlerini kontrol altında tutmak amacıyla yeni yöntemlerden yararlanmak durumunda kamıştır. Tüm bu süreçlere ve beklentilere uyum sağlama zorunluluğu işletmeleri muhasebe bilgi sistemleriyle entegre olan kurumsal kaynak planlama sistemlerini kullanmaya itmiştir. Kurumsal kaynak planlaması bir işletmenin üretimden satışa, satın almadan muhasebeye dek uzanan iş süreçlerinin ortak bir veri tabanında bir araya getiren ve işletmenin farklı fonksiyonlarını ortak bir çatı altında toplayan yazılımlardır. Buradan hareketle çalışmada Kurumsal Kaynak Planlama Sistemlerini kullanan bir işletmenin; sistemin kurulumu öncesinden başlanarak, kurulum sonrası edinilen faydalar ve karşılaşılan sorunlara kadar olan süreç adım adım anlatılmıştır.
Özet (Çeviri)
On todays world where the competition is rising very quickly,establishments were be obligeded to make use of new processes for the pursue to business processes,accord to changing customer demands,accounting systems that complex for the purpose of keep under control.Establishments were forced to using institutional resource planning systems which integrated with accounting information systems by the obligation accord with all the processes and expectations. Enterprise Resource Planning is organization-wide software to integrate the business processes of the organization from production to sales and procurement to accounting under a common database. On this basis, in this study, related to a company using Enterprise Resource Planning systems, the process beginning from system pre-installation to benefits after installation and the issues faced has been mentioned step by step.