Valuation in privatization
Özelleştirmede değerleme
  1. Tez No: 36146
  2. Yazar: TOLGA KÜÇÜKYUMUK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ERKUT GÖKTAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Özelleştirme, Değerleme, Türkiye, Elektrik Sektörü, Privatization, Valuation, Türkiye, Electricity Sector
  7. Yıl: 1994
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 234
Özet
ÖZ ÖZELLEŞTİRMEDE DE?ERLEME KÜÇÜKYUMUK, Tolga Yüksek Lisans Tezi, İşletme Ana Bilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Erkut GÖKTAN Eylül, 1994, 215 sayfa. Bu çalışma, özelleştirmenin değerleme açısı hakkında bilgi vermeyi amaçlamaktadır. Bu bağlamda, sırasıyla kamu teşebbüslerinin kuruluş sebepleri, problemleri ve olası çözümler üzerinde bilgi sunulmuştur. Problemlerin çözümlerinden biri olan özelleştirme, yöntemleri sıralanarak ayrıntılarıyla anlatılmıştır. Türk özelleştirme programının tarihçesi incelenmiş ve değerleme konusuna geçilmiştir. Değer üzerinde etkili olan faktörler ve değerleme yöntemleri ile ilgili bilgiler detaylarıyla aktarılmıştır. Son olarak, Türk özelleştirme programı kapsamında kamu paylan satılmış iki elektrik şirketinin değerlemeleri örnek olarak sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT VALUATION IN PRIVATIZATION KÜÇÜKYUMUK, Tolga Master of Business Administration Supervisor: Prof. Dr. Erkut GÖKTAN September, 1994, 215 pages. This study aims to provide an insight into the valuation aspect of privatization. In the study, first, detailed information on the reasons for establishing public enterprises, their problems, and possible solutions are presented. Then, as one of the solutions, the methods of privatization are listed and described. As a conclusion of this topic, the history of the Turkish privatization program is provided. Then, the subject of valuation is investigated. Important topics relevant to the subject such as the factors affecting value, and the methods of valuation are described. Finally, as a demonstration, two valuation cases from the Turkish privatization program are provided.