The Influence of facilities on consumers choice of 5-star hotels in Ankara
Ankara'daki 5-yıldızlı otellerin seçiminde tüketicilerin kendilerine sunulan hizmetlerin etkisi
- Tez No: 36251
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. MEHMET PAŞA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: 5-Yildizli Otellerin Hizmetleri, Tüketici Secimi, Facilities 5-Star Hotels, Consumers' Choice
- Yıl: 1994
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: İşletme Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 64
Özet
ÖZET an kar a' d a ki 5-yıldızlı otellerin seçiminde, tüketicilerin kendilerine sunulan hizmetlerin ETKİSİ FERİDE KARAPINAR YÜKSEK LİSANS TEZİ. İSLETME FAKÜLTESİ TEZ DANIŞMANI: YRD.DOC.DR. MEHMET PASA OCAK 1994 Bu calisma Ankara'daki 5-yildizli otellerin seçiminde, tüketiclerin kendilerine sunulan hizmetlerin etkisini incelemektedir. Otel ürününün varllgi, içinde yasayan misafirlere baglidlr, çünkü onlar bu sektörün ana unsurlaridir. Bu nedenle, otel yönetimi, satılabilir bir ürün yaratmak için, misafirlerine vereceği hizmetler yaninda, onlarin otellerinin seçiminde etkisi olacak isteklerini de bilmek durumundadir. Bu çalismada, otellerin tüketiciye sagladigi hizmetler ve otel seçiminde onlari etkileyen özellikleri İncelenmiş ve tartisllmistir. Yapilan anket ve mülakatlar göstermiştir ki, her otelin, tüketicinin seçimini etkileyen farkli bir yönü vardir. Otellerden bazilari tüketicinin kendilerini hangi etkenler yüzünden seçtiklerinin bilincinde değildirler. Bu nedenle, otellerin sunduğu hizmetlerle, tüketicinin onlari seçmesinde etkin olan nedenler İncelenmiş ve bunun sonucunda otellerin sunduğu servislerle tüketici isteklerinin birbirlerine uyum sagliyabilmesi için bazi öneriler oluşturulmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE INFLUENCE OF FACILITIES ON CONSUMERS' CHOICE OF 5-STAR HOTELS IN ANKARA BY FERİDE KARAPINAR SUPERVISOR: ASSIST.PROF. MEHMET PASA JANUARY, 1994 This study examines the influence of facilities on consumers' choice of 5-star hotels in Ankara. Visitors are the key ingredients of the hotel industry; without them there would not be the hotel product. Thus, to be able to produce a saleable product the hotel management must discover what the customers want, as well as the effects of the facilities that are provided by the hotel on the consumers' choice. In this study, the services provided by the hotels, as well as their characteristics which have an effect on customers' choice of hotel are discussed. From the interviews and questionnaires, It is found that, each hotel has a different facility which influences the customers' decision in choosing that particular hotel. Some hotels are aware of the effect of a specific facility on the visitors' choice and some are not. Thus, after analyzing the facilities that influence the consumers' choice, some recommendations are given to the related hotels in order to have a good match between the facilities provided and the customer needs.