Kamu kurumlarında görsel kimlik yenileme süreci ve gereksinimleri: Beyoğlu Belediyesi
Necessities and renovation process of visual identity in the public institutions: Beyoglu Municipality
  1. Tez No: 363249
  2. Yazar: MERT UĞURDİL
  3. Danışmanlar: ÖĞR. GÖR. MEMET ŞAN YILDIZHAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Güzel Sanatlar, Reklamcılık, Fine Arts, Advertising
  6. Anahtar Kelimeler: Kurumsal, kimlik, yenileme, kamu, kurum, logo, amblem, marka, Beyoğlu, belediye, marka yenileme, Corporate, identity, renewal, public, corporation, logo, emblem, brand, Beyoğlu, municipality, rebrand
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Haliç Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Grafik Tasarımı Ana Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 75
Özet
Günümüz hızlı tüketim toplumunun gereklilikleri, yıllanmış, köklü markaların dahi, çağımız yeniliklerinden geri kalmadıklarını göstermek için kendi görsel kurumsal kimliklerinde bazı değişiklikler yapmalarını zorunlu kılmaktadır. Elbette bu sürecin kolay olduğu söylenemez. Görsel kurum kimliği değişiklikleri, müşteri kitlesi ile marka arasındaki etkileşim açısından bazı riskleri beraberinde getirmektedir. Bu değişikliklerin yeterli ve işi bilen tasarımcılar tarafından yapılması, öncesinde detaylı bir araştırma, planlama ve strateji belirlenmesi bu riskleri minimum seviyelere indirecektir.
Özet (Çeviri)
Due to Today's rapid comsumer community, even famous and fundamental brands inevitably make some changes about their own visual and instituional identity for demonstrating not to stay behind innovation of our era. It is no doubt to say this process is easy. Changes about visual instution identity come together some risks regarding interaction between consumer and brands. Applying this changes, which are made by capable and talented graphic designer, detailed investigation, planning and defining strategy in advance increase this kind of risks minumum level.