Unıque 9 ders kitabının Milli Eğitim İngilizce dersi öğretim programına uygunluğu
The appropriateness of lesson book 'Unique 9' to the Ministry of Mational Education English lesson programme
  1. Tez No: 363429
  2. Yazar: BİLGEN UYANIK
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. GÜNSELİ ORHON
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: İngilizce Dersi Programı, uygunluk, örtüşme, kazanım, tema, içerik, öğrenme öğretme durumları ve ölçme değerlendirme, English Lesson Proramme, appropriateness, overlap, acquisition, theme, content, learning and teaching aspect, scaling and valuing
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Akdeniz Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Eğitim Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Eğitim Programları ve Öğretim Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 190
Özet
Bu araştırma ?Anadolu Türü Olmayan? okullarda dokuzuncu sınıflar İngilizce dersi öğretimi için hazırlanmış ?UNIQUE 9? ders kitabının Avrupa Konseyi hedefleri doğrultusunda hazırlanmış 24.08.2011 tarihli ?Ortaöğretim Kurumları İngilizce Dersi Öğretim Programı? ile uygunluğunu saptamak amacıyla yapılmıştır.Bu çalışmanın veri kaynağı; Unique 9 ders kitabı ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı Ortaöğretim Kurumları İngilizce Dersi Öğretim Programı Kılavuzudur.Unique 9 ders kitabı; İngilizce Dersi Öğretim Programı Kılavuzu ile karşılaştırılmıştır. Her bir, kazanım, tema, içerik, öğrenme öğretme durumları ve ölçme değerlendirme ölçütü maddeler halinde tablolaştırılmış ders kitabıyla örtüşen maddeler işaretlenmiştir.Kazanım, tema, içerik, öğrenme öğretme durumları ve ölçme değerlendirme basamakları doğrultusunda ders kitabının M.E.B. İngilizce Öğretim Programına uygunluğu incelendiğinde, tez içerisinde sunulduğu gibi, her bir basamakta uyuşmazlık gösteren unsurların yer aldığı saptanmıştır.Bu araştırmada İngilizce öğretimine yönelik program, ders kitabı alanlarında çalışmalar yapan eğitim öğretimin ilgili kurum ve kişilerine fikir vermek amacıyla ders kitabının programa uygunluğu incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
The appropriateness of lesson book ?Unique 9? to the Ministry of National Education English Lesson Programme.This research has been fulfilled in an effort to determine the appropriateness of the lesson book ?Unique 9? to the 24.08.2011 dated The Instutıtıons of Secondary Education English Lesson Programme.The data source of the study is; Unique 9 the lesson book and Turkish Republic The Ministry of Education Drill and Discipline Committee Presidency Secondary Education Instutitions English Lesson Teaching Programme.In the research the lesson book and the English Lesson Teaching Programme has been compared. Each acquisition, theme, content, learning and teaching aspect, scaling and valuing criteria has been put to table and those of overlapping items with the lesson book has been marked.When, the appropriateness of the lesson book to Turkish Republic The Ministry of Education, Secondary Education Instutitions English Lesson Teaching Programme in terms of acquisition, theme, content, learning and teaching aspect, scaling and valuing it has been determined that there are improper items on the each step of which are introduced in the thesis.In this research the lesson book?s appropriateness to the programme has been analysed, in order to give an idea to the person, instutition concerned with the desing of the English Language Teaching programme and book.