Analysis of the policy and administrative practice in İzmir Greater City Municipality from a synthetical approach
Sentetik bir bakış açısından İzmir Büyükşehir Belediyesi politika ve yönetim pratiği
- Tez No: 36391
- Danışmanlar: DOÇ.DR. ŞİNASİ AKSOY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Siyasal Bilimler, Political Science
- Anahtar Kelimeler: Örnek çalışması, yerel özerklik, merkezileşme, katılım, temsiliyet, iktidar, Case study, local autonomy, centralization, participation, representation, power
- Yıl: 1994
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 119
Özet
öz SENTETİK BİR BAKIŞ AÇISINDAN İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ POLİTİKA VE YÖNETİM PRATİ?İ SABUKTAY, Ayşegül Yüksek lisans tezi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Tez Yöneticisi: Assoc. Prof. Dr. Şinasi AKSOY Şubat, 1994, 119 sayfa. Bu çalışmada İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetim pratiği 1989 Yerel Seçimleriyle başlayıp tezin sunumuna uzanan süreçte incelenmiştir. Analizin başlangıç noktası pratikteki durumlardan seçilmiştir ve teorik tartışmalara bu durumlar gerektirdikçe başvurulmuştur. Somut durumların bilgisi metne her birinde belediyenin bir politika alanına bakılan dört örneğin anlatılanmasıyla tercüme edilmiştir. Teorik tartışmalar yoluyla İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetim pratiğine bakışta bir perspektif sentezlenmiş ve alternatif bir yerel politika ve planlama için bazı prensipler önerilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ANALYSIS OF THE POLICY AND ADMINISTRATIVE PRACTICE IN İZMİR GREATER CITY MUNICIPALITY FROM A SYNTHETICAL APPROACH SABUKTAY, Ayşegül M.A. in Political Science and Public Administration Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Şinasi AKSOY February, 1994, 119 pages. Practice of administration in İzmir Grater City Municipality (İGCM) has been analysed in the period that begins in 1989 Local Elections and continues until the date of submission of the study. The beginning point of the analysis has been related to the practical situations and referred to the theoretical discussions when necessary. The knowledge of the situations in the concrete has been translated to the text through the narration of four cases, in each focus has been on the policy sphere of the Municipality. Through the theoretical discussions a critical perspective has been synthesized in looking at the administrative practices of İzmir Greater City Municipality and some basic principals have been proposed for an alternative model of local politics and planning. Ill