Hastane bilgi sistemleri ve sektörel GZFT analizi
Technology of hospitals and SWOT analysis about sectoral
  1. Tez No: 364808
  2. Yazar: MANOLYA ÇİMEN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. YILMAZ GÖKŞEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hastaneler, Sağlık Kurumları Yönetimi, İşletme, Hospitals, Health Care Management, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Hospital Information Systems, Medical Informatics, SWOT Analysis, HIS Sector
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 123
Özet
Her organizasyonda olduğu gibi sağlık işletmelerinde de bilgi sistemlerinin önemi giderek artmaktadır. Hastanelerin gelişen teknoloji ortamında bilgi sistemlerinden faydalanması birçok yarar sağlamaktadır.Hastanede bulunan hemen her uygulama bilgi sistemleri vasıtasıyla gerçekleştirilme yolunda hızla ilerlenen bir süreç yaşanmakta, kağıtsız hastaneler söz konusu olmaktadır. Çalışmada, hastanelerde kullanılan bilgi sistemleri açıklanmaya çalışılmıştır. Hastane bilgi sistemlerinin kullanımının hastane için sağladığı yararlara değinilmiştir. Türkiye'de ve gelişmiş ülkelerde kullanılan hastane bilgi sistemleri hakkında bilgi verilmiş olunmakta ve hastane bilgi sistemi kullanımı için GZFT analizi yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
In health organizatons, as every other type of organizations, the significance of information systems is increasing. While the technology is improving rapidly day by day, making use of information systems has innumerable benefits for hospitals. The majority of the establishments are in the process of transitioning into a state where every application is performed via information systems, therefore rendering paperwork unnecessary. Explaining the information systems employed in hospitals is the main goal. The benefits of using information systems have been touched on while providing a research of how information systems are used in Turkey and developed countries. Finally a SWOT analysis was performed for the usage of information systems.