Sağlık sektöründe hizmet kalitesi ve sağlık hizmetleri pazarlamasında yeni yaklaşımlar
The qality of health sector and new approaches to health care marketing
- Tez No: 364979
- Danışmanlar: DOÇ. DR. M. HAKAN KESKİN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sağlık Kurumları Yönetimi, İşletme, Health Care Management, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Sağlık Sektörü, Kalite, Sağlık Pazarlaması, Health Sector, Quality, Health Marketing
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Türk Hava Kurumu Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 119
Özet
Küreselleşmeyle birlikte toplum ve bireylerin, sağlığa olan talep ve erişebilirliğinin artmasıyla; sağlık sektöründe rekabet ortamı artmış ve işletme sahipleri var olan müşterilerini elde tutmak, yeni müşteriler kazanmak ve küresel pazarda varlıklarını sürdürmek için, kalite anlayışlarını ön planda tutarak pazarlamada yeni arayışlara yönelmişlerdir. Bu bağlamda çalışmada; konuyla ilgili birçok sayıda literatür araştırması yapılarak sağlık sektörü sistem ve yapısıyla incelenmiş, sektörde önemli bir olgu olan kalite; sağlık pazarlamasındaki yeni yaklaşımlarla birlikte ele alınmıştır. Araştırma, hizmet sektöründeki modern pazarlama yaklaşımlarının sağlık sektöründe uygulanabilirliğini ortaya koymak amacıyla yapılmıştır. Çalışmada, modern pazarlama yaklaşımlarını kullanan sağlık işletmelerinin bu pazarlama yaklaşımları ile işletmelerine katkı sağladığı ve gelecekte bu pazarlama yaklaşımlarının tüm kurumların benimsemesi, hükümet ve politikalarla desteklenmesiyle sektörün küresel boyutta ivme kazanacağı saptanmıştır.
Özet (Çeviri)
With globalization, society and individuals, and accessibility to the increase in the demand for he health care; increased competition in the health sector and the business owners to retain existing customers, gain new customers and to maintain their presence in the global market, keeping quality at the forefront of understanding tended to search for new marketing. In this context, the study; research on a number of relevant literature and studied the structure of the system and the health sector is an important phenomenon in the sector of quality; new approaches to health care are discussed along with targeting. Research, service sector, in order to put forth the applicability of modern marketing approaches in the health sector. In the study, uses modern marketing approaches with these marketing approaches health businesses business contribution and embrace all these marketing approaches in the future institutions, the government and the global momentum to win has been identified in the sector policies began.