Konut alanlarında yenilenebilir enerji kullanımı İstanbul - Eyüp örneği
The usage of the renewable energy in the housing areas İstanbul-Eyüp sample
- Tez No: 365697
 - Danışmanlar: YRD. DOÇ. NAİME HÜLYA YAKAR
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Enerji, Mimarlık, Energy, Architecture
 - Anahtar Kelimeler: Sürdürülebilirlik, enerji, yenilenebilir enerji, Sustainability, energy, renewable energy
 - Yıl: 2013
 - Dil: Türkçe
 - Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
 - Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 113
Özet
Sanayi devrimi ile kentleşme hızının artmasının; kentlerin gelişimine olumlu etkilerinin yanı sıra; sosyal, ekonomik ve çevresel olmak üzere çözülmesi gereken pek çok sorunu da ortaya çıkardığı bilinmektedir. Özellikle ?sürdürülebilirlik? kavramı ile ilişkili olarak ortaya çıkan bu sorunların temelinde doğal kaynakların kontrolsüz ve bilinçsiz kullanımı gelmektedir. Kentleşme hızının artması, dünya nüfusunun yüzde sekseninden fazlasının kentlerde yaşaması; ?enerji tüketimi?, ?enerjinin etkin kullanımı? ve ?yenilenebilir enerji kaynakları? konularını gündeme getirmektedir. Enerji kaynaklarının ileriye dönük devamlılığının sağlanması ?Sürdürülebilirlik? kavramı adına önem taşımaktadır. Enerjinin; kentsel yaşamı oluşturan; konut, sanayi, çalışma, eğitim, sağlık ve ulaştırma alanları gibi işlev alanlarında kullanılması ve kullanılan enerji kaynaklarının hızla tükeniyor olması konunun önemini artırmaktadır. Bu durum özellikle gelişmiş ülkelerde yenilenebilir enerji kaynaklarından yararlanılması gerekliliğini gündeme getirmiştir. Kentsel konut alanlarında ?yenilebilir enerji kaynaklarının? kullanımı önümüzdeki yıllarda üzerinde durulması gereken konulardan biri haline gelmektedir. Bu çalışmada ?sürdürülebilirlik?, ?enerji?, ?yenilenebilir enerji? konuları kentsel konut alanları kapsamında ele alınmaktadır.
Özet (Çeviri)
With the industrial revolution urbanization improved a lot faster, besides the benefits it provides to cities; it leads social, economical, and environmental problems that needs to be solved. The problems that occurs with sustainability has uncontrolled usage of natural resources in the basis. The increased speed of urbanization and increased population of cities comes with“energy usage”,“efficent usage of energy”, and“renewable energy”topics. Sustainability advocates the necessity of providing a future oriented continuty in areas that are directly effective in the sustainability of cities. The use of energy and energy planning in these cities that make up life centers is a major factor in the provision of continuity. The use of energy in function fields such as the industry, transport, housing, and service sectors that make up the city, and the rapid exhaustion of the energy sources being used increases the significance of the matter. This situation uncovers the importance of using renewable energy in developed countries.The usage of renewable energy in housing areas will become one of the important topics to discuss and talk about. In this study, the terms“sustainability”,“energy”,“renewable energy”, and he term sustainability inn urban housing areas is discussed through the subject of“renewable energy”.