A Modular approach to designing English-Turkish translation courses for adult learners of english at post-intermediate level
İleri-orta düzeydeki yetişkin İngilizce öğrencileri için İngilizce'den Türkçe'ye çeviri kursu oluşturmaya modüler bir yaklaşım
  1. Tez No: 36633
  2. Yazar: HAKAN GÜR
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. DENİZ ZEYREK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Education and Training, English Linguistics and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Modular, Course Model
  7. Yıl: 1994
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 245
Özet
Bu tezde, üeri-orta düzeydeki yetişkin İngilizce öğrencilerinin dil gereksinimleri incelenmekte ve modüler bir yaklaşıma dayanan bir çeviri kursunun oluşturulabilmesi için değerlendirilmektedir. Bu alana özgü terimlerin daha önceki çalışmaların ele alındığı bölümün ardından, öğrencilerin gereksinimlerinin incelenmesinde kullanılan yöntem özetlenmekte ve elde edilen sonuçlar tartışılmaktadır. Sekiz temel modülden oluşan modüler çeviri kurs modeli ayrıntılı olarak sunulmaktadır. Her bir ana modüle ilişkin örnek dersler eklenmiştir. Anahtar Kelimeler Modüler, Kurs Modeli
Özet (Çeviri)
In this study, language requirements of adult learners of English at post- intermediate level are analyzed and assessed to determine the scope and structure of a translation course model based on a modular approach. Following a section on terms and previous studies in this field, the method for analyzing students' needs are summarized and results obtained are discussed. The modular translation course model, consisting of eight main modules, is presented in detail. Sample lessons for each of these modules are added.