Konaklama işletmelerinde organizasyonel yapılanmanın satış ve verimlilik üzerine etkileri
  1. Tez No: 366780
  2. Yazar: SERDAR KAHRİMAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. İBRAHİM GÖNEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Konaklama Sektörü, Hizmet, Verimlilik, Hotel Management, Service, Productivity
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Okan Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 94
Özet
Hizmet firmaları farklı zamanlarda, farklı müşterilere tutarlı ve kaliteli hizmet sunmak için özen göstermek mecburiyetindedir. Hizmette değişkenliği ortadan kaldırmak ve standart oluşturmak için personellerin dikkatlice göreve alınması, eğitilmesi, işe alıştırma gibi faaliyetlerin uygulanması, kalite paralelinde güdülenmesi, iyi bir kontrol uygulaması ile etkili bir geribildirim sisteminin kurulması oldukça önemlidir. Dünya‟da en kaliteli hizmeti sunan konaklama işletmeleri, bu alanda gereken önemi veren firmalardır. Bu bağlamda çalışmanın konusu konaklama sektöründe organizasyon yapısının verimliliğe etkileridir. Çalışmanın amacı hizmet sektörünü ve özelliklerini, konaklama işletmelerinin yapısını, çalışma sistemini ve birimlerin görev dağılımını açıklayarak konaklama sektöründe organizasyon yapısının verimliliğe olan etkilerini ortaya koymaktır. Çalışma geniş kapsamda literatür taraması yapılarak hazırlanmıştır.
Özet (Çeviri)
Service companies should pay attention to providing quality and consistent services to customers all the time. It is important to get rid of the differences in service and to recruit the staff carefully, to educate them, to implement some activities to adapt them to their job, to motivate them in line with the quality management, to apply the appropriate control system and to establish the feedback system in order to set standards. The highest quality firms that provide hotel management are the ones that give importance to the qualities listed above. The subject of the study is the effects of the organizational structure on the efficiency of hotel management. The purpose of the study is to explain the effects of organizational structure on the efficiency of hotel management by explaining the service sector and its qualities, the structure of hotel management, the operating system and the designation of duties. A great deal of literature review is done for this study.