Termal turizm pazarlamasında şehrin marka imajının rolü üzerine bir uygulama ve Kütahya örneği
A research for role of city trademark image in thermal tourism marketing and insantance of Kütahya
- Tez No: 368195
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MÜBERRA YURDAKUL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Termal Turizm, Şehir İmajı, Şehir Pazarlama, Kütahya, Thermal Tourism, City Image, City Marketing, Kütahya
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 109
Özet
ÖZET TERMAL TURİZM PAZARLAMASINDA ŞEHRİN MARKA İMAJININ ROLÜ ÜZERİNE BİR UYGULAMA VE KÜTAHYA ÖRNEĞİ YALÇINKAYA, Zeki Yüksek Lisans Tezi, İşletme Ana Bilim Dalı Tez Danışmanı: Yrd. Doç. Dr. Müberra YURDAKUL Ağustos, 2014, 109 sayfa Günümüzde turizmin gelişim göstermesi şehrin ne derecede geliştiği ve o şehire gelen yerli ve yabancı turist sayısı ile doğru orantılıdır. Turizm sektöründeki gelişmeler ışınğında ise insanlar alternatif turizme yönelmektedir. Sağlık ve doğayı birlikte sunan termal turizm alternatif turizmin en önemli parçası olarak göze çarpmaktadır. Termal turizm açısından oldukça zengin bir alt yapıya sahip olan ülkemizde dünyadaki gelişmelerle paralel olarak gelişim göstermektedir. Pazarlamanın gün geçtikçe artan önemi ile şehirler sahip oldukları turizm türlerini kullanarak şehre gelen turist sayısını artırarak gelişim için uygun bir şehir haline gelme projeleri ve uygulamalarında bulunmaktadır. Bu bağlamda çalışmanın Kütahya'nın yerli ve yabancı turistleri şehre çekmek açısından sahip olduğu en değerli varlıklardan olan termal turizm ve Kütahya iline gelerek termal turizmi kullanan turistlerin algıladıkları şehir imajı ile olan etkisinin ortaya konması amaçlanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A RESEARCH FOR ROLE OF CITY TRADEMARK IMAGE IN THERMAL TOURISM MARKETING AND INSANTANCE OF KÜTAHYA YALÇINKAYA, Zeki M.A. Thesis, Department of Business Administration Supervisor: Asst. Prof. Müberra YURDAKUL August, 2014, 109 pages Nowadays the progress of the tourism is directly proposal with how the city is developed and the number of domestic and foreign tourist. People head for alternative tourism in the light of developments in toursim sector. Thermal tourism which present the health and nature together is attracting the attention as a important part of a alternative tourism. In the sense of thermal tourism, our country has a rich background and making progress correspondingly with the developments in the world. With the importance of marketing is increasing with each passing day and the cities use type tourism which they have to try to increase the number of tourist and making projects and practices to be a proper city for development. Concordantly this research is aimed to find out the relation with thermal tourism which is Kütahya's one of the precious thing that called as touristic and the domestic and foreign tourist in Kütahya who came for thermal tourism opinions of the city .