Toplam kalite yönetimi ve örgütsel performansın üretim performansına etkisi
Total quality management and organizational performance effect of production performance
- Tez No: 368197
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. CENGİZ DURAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Kalite, Toplam Kalite Yönetimi, Örgütsel Performans, Üretim Performansı, Quality, Total Quality Management, Organizational Performance, Production Performance
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 120
Özet
ÖZET TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ VE ÖRGÜTSEL PERFORMANSIN ÜRETİM PERFORMANSINA ETKİSİ ÖZDEN, Selma Yüksek Lisans Tezi, İşletme Anabilim Dalı Tez Danışmanı: Yrd. Doç. Dr. Cengiz DURAN Ağustos, 2014, 120 sayfa Kalite kavramı günümüzde yaşamın her aşamasında kullanılmakta ve bu kavram ile ilgili pek çok tanımlama yapılabilmekte, kullanım amacına göre değişik manalar ifade edebilmektedir. Kalitenin iyileştirilmesi ve sürekli gelişiminin sağlanabilmesi için yapılacak her faaliyet Toplam Kalite Yönetimi'nin ilgi alanına girmektedir. Kalite Yönetim Sistemleri, kaliteyi iyileştirmek ve sürekli gelişimi sağlayabilmek için işletmelerin neleri yapmaları gerektiğini söylerken, Toplam Kalite Yönetimi anlayışı da işletmelerin bu hedeflere nasıl ulaşabileceğine dair ipuçları vermektedir. Bahsedilen söz konusu kalite hedeflerine ulaşmak, işletmelerin, bu hedeflerin bireysel hedeflere indirgenerek tüm çalışanların katılımının sağlandığı bir performans değerlendirme modeli geliştirmeleri ile mümkün olabilir. Bu çalışma Ankara-Ostim Sanayi Bölgesinde Üretim Performansının TKY ve Örgütsel Performans arasındaki ilişkide aracılık etkisini belirlemek amacıyla yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT TOTAL QUALITY MANAGEMENT AND ORGANIZATIONAL PERFORMANCE EFFECT OF PRODUCTION PERFORMANCE ÖZDEN, Selma Master Thesis, Department of Business Administration Thesis Advisor: Asst. Assoc. Dr. Cengiz DURAN August, 2014, 120 pages The concept of quality at every stage of our lives today, and this concept is used in many related definitions can be made, according to the intended use may mean they are different man. Improving quality and continuous improvement activities that can be done to ensure the interest is in the field of Total Quality Management. Quality Management Systems, to improve quality and continuous improvement to ensure that businesses should do what you say, the concept of Total Quality Management businesses how to reach these goals will provide clues. Said achieve these quality objectives, enterprises, reduction of these goals with individual goals to ensure the participation of all employees with a performance evaluation model development may be possible. This study did Ankara-Os in the Industrial Zone of Production Performance in the relationship between TQM and Organizational Performance through was conducted to determine the effect.