Rus ve Hazar örneklerinde ortaçağda din münazaraları
Religious debates in the middle ages in the cases the Rus' and Khazaria
  1. Tez No: 368308
  2. Yazar: ALİ BALCI
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ALİ OSMAN KARATAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Tarih, History
  6. Anahtar Kelimeler: Hazarlar, Bizans, Ruslar, irtidat, Hıristiyanlık, İslamiyet, Musevilik, Khazars, Byzantine, Russian, apostasy, Christianity, Islam, Judaism
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Türk Tarihi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 159
Özet
Din ile siyaset sadece bugün değil, geçmişte de birlikte işleyen olgulardır. Bugün ortaçağ dünyasına baktığımızda, görmekteyiz ki, bu birliktelik, Bizans, Rus ve Hazar devletlerinde en yüksek noktasına ulaşmıştır. Üç devlet de üç ayrı din ile ilişki içinde olmuşlardır. Ancak her devlet yalnızca bir dini seçmiştir. Bu tercihleri ise devletlerin diğer devletlerle ve dinler olan ilişkileri belirlemiştir. Amacımız,“Ortaçağda din Münazaraları”isimli çalışmamızda, Hazar, Rus ve Bizans Devletlerinin alışılmışın dışında olarak münazara yoluyla belirledikleri din tercihlerinin sebeplerini ortaya koyabilmektir.
Özet (Çeviri)
Religion and politics, not just today, but in the past, these patients are functioning together. Today we look at the medieval world, we see this, association Byzantine, Russian and Khazar reached the highest point in the state. Three state has been in a relationship with three separate religion. But each state has chosen to only one religion. The preferences of these state, determine the relationships with other states and religions have. Our aim, to uncover the reasons for their choice of religion, Khazars, Russians and Byzantines in“Debate on religion in the Middle Ages”named our study.