Türkiye'de TFF'nin antrenörlük kurslarında eğitim alan antrenör adaylarının antrenörlük kurlarındaki tesisler, kullanılan malzemeler, idari personel ve eğitimciler hakkındaki görüşlerinin incelenmesi
The study about the analysis of opinions of coaching candidates, registered at TFF coaching courses in Turkey, regarding facilities, equipment used, administrative staff and educators
  1. Tez No: 370822
  2. Yazar: AHMET GÜN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. GÜLBERK GÜLTEKİN SALMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Spor, Education and Training, Sports
  6. Anahtar Kelimeler: Antrenör, Antrenör eğitimi, Antrenör beklentileri, Coach, Coaching education, Trainer expectations
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Spor Yönetim Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Spor Yönetim Bilimleri Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 77
Özet
Antrenörlerin, antrenörlük kursların da alacakları eğitim, antrenörlerin sporcu başarısında ve buna paralel olarak sporun gelişmesinde etkili olan önemli bir unsurdur. Bu nedenle alınan eğitimin verimliliği, spor ortamında ve günlük yaşam içinde diğer sporculara karşı tutumunu ve yaşam sürecindeki zorluklarla mücadele etmesini aynı paralellikte etkileyeceği düşünülmektedir. Bu durumda, antrenörlerin katılmış oldukları kurslarda ki durumlarının belirlenmesi önem teşkil etmektedir. Bu çalışmanın amacı,“Türkiye'de TFF'nin antrenörlük kurslarında eğitim alan antrenör adaylarının antrenörlük kurslarındaki tesisler, kullanılan malzemeler, idari personel ve eğitimciler hakkındaki görüşlerinin incelenmesidir”. Araştırmaya Türkiye'de farklı illerde ikamet eden 2 kadın ve 193 erkek olmak üzere toplam 195 antrenör katılmıştır. Veri toplamak amacı ile araştırmacı tarafından hazırlanan anket kullanılarak, frekans ve yüzde dağılımı alındı. Farklı değişkenleri karşılaştırmaları için ki kare analizleri yapıldı. Grupların görüşleri arasındaki fark p:0.05 anlamlılık düzeyi dikkate alınarak yorumlanmıştır. TFF'nin antrenörlük kurslarında eğitim alan antrenör adaylarının antrenörlük kurlarındaki tesisler, kullanılan malzemeler, idari personel ve eğitimciler hakkındaki görüşleri ile yaş, antrenörlük süreleri, sahip oldukları antrenörlük lisans kademesi ve öğrenim durumları arasındaki ilişki p:0,05 anlamlılık düzeyine göre belirlenmiştir. Elde edilen bulgulara göre antrenör adaylarının antrenörlük kurlarındaki tesisler, kullanılan malzemeler, idari personel ve eğitimciler hakkındaki görüşleri ile yaş, antrenörlük süreleri, sahip oldukları antrenörlük lisans kademesi ve öğrenim durumları arasındaki ilişki p:0,05 anlamlılık düzeyine göre anlamlı farklılıklar olduğu belirlenmiştir. Yaş, antrenörlük süreleri, sahip oldukları antrenörlük lisans kademesi ve öğrenim durumları yükseldikçe TFF'nin kurslarındaki memnuniyetinde paralel olarak arttığı gözlenmiştir. Antrenörlerin gelişimini artırmada etkili olabilecek unsurların belirlenmesinin önemi üzerinde çalışmalar yapılmalıdır.
Özet (Çeviri)
Coaches, coaching courses will also be receive training in the success of athletes and coaches involved in the development of the sport in parallel, which is an important element. Therefore, the efficiency of the training received, in sports and daily life in the environment and attitude towards other athletes struggling with the difficulties in life processes are expected to affect the same parallels. In this case, as in the courses of which they are joined it is important to determine the current status. The purpose of this study, coaching courses in Turkey in the field of education as TFF facilities at coaching candidates, the materials used, administrative staff and educators is to examine the opinions about. Research residing in different provinces in Turkey, including 2 women and 193 men participated in a total of 195 coaches. With the aim to collect data using a questionnaire prepared by there searcher, frequency and percentage distributions received. Different variables, chi-square analysis was performed for comparison. The difference between the opinions of groups have been interpreted considering the level of p:0.05. TFF on the coaching courses in the field of education as prospective coaching in the currency facilities, materials used, administrative personel and educators views on age, coaching time, they have coaching license level and education level relationship between the p:0.05 was determined by the level of significance. Obtained according to the findings as candidates coaching in the currency facilities, materials used, administrative personel and educators views on age, coaching time, they have coaching license level and education level relationship between the p:0.05 level of significance by the significant differences was determined. Age, duration of coaching they have, the higher the education level coaching license levels and satisfaction in TFF courses were increased in parallel. Coaches will be effective in enhancing the development of studies on the importance of identification of issues should be made.