Kurumsal kaynak planlaması ve insan kaynaklarına yönelik bir uygulama
Enterprise resource planning and human resource management system
- Tez No: 371934
- Danışmanlar: PROF. DR. YAŞAR HOŞCAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: İnsan Kaynakları, veri, yönetim sistemi, veritabanı tasarımı, bordro işlemleri, Human Resources, data, management system, database design, payroll processing
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Anadolu Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 111
Özet
cimli işletmelerin insan kaynakları yönetimini bilgisayar üzerinden gerçekleşdirebilmek için hazırlanmıştır. Aynı zamanda personel kişisel ve eğitim bilgi girişinin eklenmesi, güncellenmesi ve bordro işlemlerinin yapıla bilmesi mümkündür. İşletmede kurum değişikliğinin ( şube eklemesi, isim değişikliği, şube silinmesi, görev eklenmesi, silinmesi ) sistem yöneticisi tarafından yapılabilmesi sağlanmıştır. Bunun için işletmelerde araştırmalar yapılmış, SAP`yi kullanan şirketlerden birinde sistemin çalışma şekli öğrenilmiştir. Elde edilmiş veriler analiz edilmiş ve varlık-ilişki modeli kullanılarak İnsan Kaynakları Yönetim Sistemine yönelik bir veritabanı tasarlanmıştır. Veritabanı programı olarak MS SQL SERVER 2012 kullanılmıştır. Veritabanında bilgilerin ekran ortamına ve başka ortamlara aktarılması için Microsoft Visual Studio 2012 C# kullanılmıştır.
Özet (Çeviri)
This thesis is prepared for the performing with computerized of a human resources management of the small businesses. At the same time, the addition of personal data entry and training, update this data and to do the payroll processing is possible. In the businesses, it is provided the soot changing can be made by the system administrator. Therefore, been sought in business, mode of operation of the system has been learned in one of the companies that use SAP. Obtained data was analysed and Human Resources Management System database is designed using entity-relationship model. MS SQL SERVER 2012 are used as database program. For transmitting information in the database to screen and other environments Microsoft Visual Studio 2012 C# is used.