Yabancı dil sınıfında öğretmen ve öğrencinin ses faktörü
La voix de l'enseignant et de l'apprenant dans une classe de langue
- Tez No: 372271
- Danışmanlar: PROF. DR. MURAT DEMİRKAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Ses, öğretim, sınıf, nefes, iletişim, öğretmen, öğrenci, tonlama, konuşma, dil, akustik, sağlık, beden dili
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Marmara Üniversitesi
- Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Yabancı Diller Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Fransız Dili Eğitimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 73
Özet
Bu çalışmanın, ses faktörünün hayatımızda ki yerini detaylarıyla gözler önüne sermesi ve öğretmenin sesini etkili bir sınıf ortamında nasıl kullanması gerektiğini anlatarak öğretmenlere de yol gösterici olması amaçlanmıştır. Nitel araştırma modeline uygun olarak düzenlenen araştırmada aşağıdaki sorulara cevap aranmıştır: 1. Bilgileri aktarmada ana malzeme olan ses nedir ve özellikleri nelerdir? 2. Ses nasıl hazırlanmalı ve nasıl korunmalıdır? 3. Sağlıklı sesin özellikleri nelerdir? 4. Sesin okula ve değişik ortamlarda kullanılması? 5. Nefes alma teknikleri nelerdir? 6. Beden dili? 7. Akustik ve iletişim nedir? 8. Etkili öğretmen kimdir? 9. Öğretmenlerin sınıf yaşamı nasıl kolaylaşır? 10. Sese bağlı meydana gelen sorunlar nelerdir? 11. Bu sorunların çözümleri ve öneriler? 12. Sınıf yönetimi nasıl olmalıdır? 13. Öğretmenlik mesleğinde ses eğitiminin gereği....Bu soruları cevap bulmak amaçlanmıştır ve araştırmayı desteklemek için görüşme formu uygulanmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, the purpose was to explore the importance of voice in our life and also in schools, the importance of the voice of teachers and to uncover every details of the voice explaining how teachers use their voice in ana effective classroom environment. This study was organized according to qualitative research methods and . following questions were explored: What's the voice that is the main material transfer informations and what are the features of the voice? How to prepare voice and how to protect? What are the characteristics of a healty voice? The use of the voice in different environments and in schools? What are the breathing techniques? Body Language? What is acoustic and the communication? How is the life of the teacher easier in the classrooms? What are the problems that occur depends on the voice? Resolution of these issues and recommendations? How the classroom management should be? Requirement of voice training in the teaching profession.In this study, it was aimed to find answers to these questions and interview had been applied to support research. Keyswords:Voice, teaching, classroom, breath, communication, teacher, student, intonation, language, acoustic, health, body language.