Günümüzde sanatsal üretim ve tüketim nesnesi ilişkisi üstüne uygulamalı araştırmalar
Applied works on relations between current artistic products and consumer goods
  1. Tez No: 372405
  2. Yazar: NEDA İSMAİL ATAR
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. SEVGİ AVCI
  4. Tez Türü: Sanatta Yeterlik
  5. Konular: Güzel Sanatlar, Fine Arts
  6. Anahtar Kelimeler: Heykel, Sanat, Kültür Endüstrisi, Tüketim, Sculpture, Art, Culture Industry, Consumption
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Güzel Sanatlar Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Heykel Ana Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 115
Özet
Bu çalışmanın amacı, günümüzde eleştirel bir bakış açısıyla özellikle heykel sanatına ilişkin sanatsal üretim biçimleri üzerinden, sanat nesnelerinin hangi süreçlerden geçerek birer tüketim nesnesine dönüştüğüne bakmaktır. Bu amaçla öncelikle tüketim olgusu ve tüketim kültürünün toplumu nasıl dönüştürdüğüne değinilmiştir. Ardından bu konuya ilişkin tarihsel konumlandırma yapılarak, tüketim kültürünün sanatsal üretimleri nasıl etkilediği ve günümüz pazarlama stratejileriyle koşutluk gösteren sanat nesnesinin tüketimi üzerine değerlendirmeler yapılmıştır. Araştırmanın son bölümünde ise konuya ilişkin yapılan heykel çalışmalarına yer verilmiştir. Türkçe
Özet (Çeviri)
The aim of the study is critically to search for the transformation of the art objects into objects of consumption in contemporary sculpture. Questioning the concept of consumption and how consumerism transforms the society is followed by the discussion of the effects of consumer culture on art works and the consumption of the art objects regarding changing marketing strategies. The study sums it up with sculpture works by the author related with the subject. Ġngilizce