Çukurova Üniversitesi Kozan Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin boş zamanlarını değerlendirme eğilimlerinin saptanması
Determination of free time assesment trends of students in Kozan Vocational School of Çukurova University
- Tez No: 376649
- Danışmanlar: PROF. DR. ŞÜKRAN KILBAŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, İşletme, Education and Training, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Boş Zaman, Boş zamanı değerlendirme, pasif aktiviteler, fiziksel aktiviteler, free time, free time assesment, passive activities, physical activities
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Okan Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 95
Özet
Bu tezin amacı Çukurova Üniversitesi Kozan Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin boş zamanlarını değerlendirme eğilimleri ve hangi tür etkinliklere katıldıklarının belirlenmesidir. Bu amaçla Çukurova Üniversitesi Kozan Meslek Yüksekokulundan 137?si erkek, 175?i kız olmak üzere 312 öğrenci çalışmanın örneklemini oluşturmuştur. Ankette, boş zaman faaliyetlerini değerlendirmeye yönelik olarak yer alan sorular, araştırmacı tarafından yapılan literatür taraması sonucunda ve uzman görüşleri de alınarak geliştirilen ankette toplanmıştır. Anket uygulanması sonucunda alınan veriler, SPSS 16 paket programı ile çözümlenmiştir. Verilerin yüzde ve frekans değerleri alınmış, korelasyon analizi uygulanmıştır. Sonuçlar tablolarda gösterilmiştir. Sonuç olarak öğrencilerin fiziksel aktiviteler yerine daha çok internet kullanımı gibi pasif aktivitelere yöneldiği bulunmuştur.
Özet (Çeviri)
The purpose of this thesis is to determine the“Free Time Assessment trend”of the student in Kozan Vocational School of Cukurova University . This study was cunducted 137 men, 175 women on 312 students selected from Vocational School of Kozan, Cukurova University. The question used in this survey were determined based on literature review and feed back from expert were collected from the survey been developed. Survey results were analyzed using SPSS 16 statistical analysis software programe. Basic statistic and correleation analaysis were performed. Results are also summarized in Tables. The most important findings of this study was higher preferences of students on passive activities like internet usage than physical activities.