Halkla ilişkiler kapsamında jandarmanın güvenlik hizmetinin toplum üzerindeki etkisi
Impact of the security service of the gendarmerie on society in the scope of public relations
- Tez No: 376738
- Danışmanlar: PROF. DR. HÜLYA YENĞİN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Halkla İlişkiler, Kamu Yönetimi, Public Relations, Public Administration
- Anahtar Kelimeler: Emniyet ve Asayiş, Jandarma, Kolluk, Toplum Destekli Güvenlik Hizmeti, Safety and Security, Gendarmerie, Police Force, Community Supported Security Service
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 149
Özet
Emniyet ve asayiş görevi kapsamında, topluma güvenlik hizmeti sunan jandarma teşkilâtına güven duyulması, suçun önlenmesine yardım edeceği gibi jandarmanın saygınlık ve başarı oranını da artıracaktır. Bütün bunlar kolluk ile halk arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesi ve geliştirilmesiyle mümkün olacaktır. Halkla iyi bir diyalog kurarak, onlarla kaynaşmak ve bütünleşmek, iletişimin kesintisiz devam etmesini sağlamak, halkın problemlerinde yanında olmak ve karşılıklı iyi niyetin devamlılığını sağlamak amacıyla yürütülen Toplum Destekli Güvenlik hizmeti faaliyetleri hakkında toplumun düşüncelerini öğrenmek amacında olan bu araştırmada, pozitif sonuçlar elde edilmiştir. Araştırma sonucunda elde edilen veriler ışığında, halkla ilişkiler kapsamında jandarmanın güvenlik hizmeti olarak uyguladığı Toplum Destekli Güvenlik Hizmeti Faaliyetlerinin, icra ettiği görevine uzun dönemde olumlu yansımaları olacağı ortaya konulmaktadır.
Özet (Çeviri)
With regards to safety and security, trusting to gendarmerie which offers safety service to public, will help to prevent crime as well as increasing the rate of dignity and success of gendarmerie. All of these will be possible with the improvement and development of relations between the public and police force. Positive results were gathered during the Community Supported Security Service which was done by creating a good dialogue with public, was aimed at learning the opinions of public, regarding the integration and cohesion with the public, having continuous communication with the public and helping the public with their problems. In the light of results obtained from the research data, it has been proved that Community Supported Security Service Actions which is being serviced by gendarmerie as a security service for the public relations, will reflect positively in long term.