Polianilin / Huntit kompozitinin in situ polimerizasyonu ve özelliklerinin incelenmesi
In situ polymerization of Polyaniline / Huntite composite and properties
- Tez No: 377245
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MEMET VEZİR KAHRAMAN, YRD. DOÇ. DR. SEYFULLAH MADAKBAŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Polimer Bilim ve Teknolojisi, Polymer Science and Technology
- Anahtar Kelimeler: Huntit, kompozit polimer, yanma geciktirici, in situ polimerizasyon, Huntite, polymer composite, flame retardant, in situ polymerisation
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Marmara Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Organik Kimya Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 49
Özet
Polianilin elektrik iletkenliği olan, kolay elde edilebilen ve havanın oksijenine karşı dirençli bir polimerdir. Bu özelliklerinden dolayı elektrik ve elektronik sanayisinden inşaat sektörüne kadar bir çok alanda kullanılmakta olan bir materyaldir. Polianilin / Huntit kompoziti yanma geciktirici özelliği bilinen Huntit'in aniline çeşitli oranlarda eklenerek in-situ polimerizasyonla elde edildi. Örneklerin kimyasal yapıları FT-IR spektroskopisiyle araştırıldı. Kompozitlerin termal özellikleri termal gravimetrik analiz (TGA) ve diferansiyel taramalı kalorimetre (DSC) ile belirlendi. Örneklerin yüzey morfolojileri taramalı elektron mikroskobu (SEM) ile araştırıldı. Yapılan bu çalışmada elde edilen sonuçlar kompozit sistemlerin saf Polianilin'e göre termal olarak daha kararlı olduğunu ve camsı geçiş sıcaklıklarının daha yüksek değerlere kaydığını göstermiştir.
Özet (Çeviri)
Polyaniline is a polymer that is resistant to air oxygen, easy to obtain and has electrical conductivitiy. It is a much-used material from electric-electronic industry to construction sector because of the aforesaid advantages. Polyaniline / Huntite composites were prepared by in-situ polymerization adding various proportions of huntite which is known flame-retardant property to aniline. The chemical structures of the samples were investigated by Fourier transform infrared spectroscopy (FT-IR). Thermal properties of the composites were determined by thermogravimetric analysis (TGA) and differential scanning calorimetry (DSC). The surface morphologies of the samples were investigated by a scanning electron microscopy (SEM). In this study the obtained results proved that the composite system is thermally more stable than the pure Polyaniline and glass transition temperatures of composites have shifted to higher values.