Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun kolluk denetiminde etkinliği
Supervision power of Banking Regulation and Supervision Board in Turkey
  1. Tez No: 377542
  2. Yazar: DUYGU ŞAFAK
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. KAHRAMAN BERK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Banking Regulation and Supervision Board, the Market Economy, Banking Law, Capital Markets Law
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 78
Özet
Bu çalışma Türk ticari bankaların Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu analiz etmeyi amaçlamaktadır. Çalışmanın birinci bölümünde, kavramsal çerçeve verilmiştir. Bu bölümde, finansal piyasalar ile devlet ilişkisi sorgulanmaya çalışılmıştır. İkinci bölümde, istikrarlı, ekonomik, sosyal ve siyasal bankacılık koşullarının oluşması için gerekli bankacılık ilkelerinin ve uygulanabilir usullerin Bankacılık sistemi içerisinde yönetmelikler ve Denetleme Kurulu tarafından belirlenebileceği sonucuna varılmıştır. Aahtar Kelimeler: Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, Piyasa Ekonomisi, Bankacılık Kanunu, Sermaye Piyasası Kanunu.
Özet (Çeviri)
This study aims to analyze the Banking Regulation and Supervision Board of Turkish commercial banks. In the first part of the study, the conceptural frame work is provided. In this part, we want to ask a question that the state's relationship with financial markets. The second part concludes that for prevailing stable economic, social and political conditions, the principles and procedures applicable to banking system shall be set by the Banking, Regulation and Supervision Board of Turkish.