Callicott's ecocentrism: Steering between speciesism and ecofascism
Callicot'un eko-merkezciliği: türcülük ve ekofaşizm arasındaki gelgit
  1. Tez No: 379903
  2. Yazar: SONGÜL KÖSE
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AYHAN SOL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Felsefe, Philosophy
  6. Anahtar Kelimeler: J. Baird Callicott, çevre etiği, ekofaşizm, türcülük, J. Baird Callicott, environmental ethics, ecofascism, speciesism
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 120
Özet
Bu çalışmanın amacı problemsiz bir çevre etiği teorisinin olabilirliğini araştırmaktır. Bu amaçla, bu çalışmada çevre etiğinin normları, prensipleri, disiplinleri, ve ekofaşizm ve türcülük gibi iki önemli sorunun üzerinde yoğunlaşılmıştır. Konunun daha iyi anlaşılabilmesi için J. Baird Callicott'un etik teorileri örneklendirilmiş ve değerlendirilmiştir. Callicott'un teorilerinden bir tanesinin de çalışmanın temel sorusuna olumlu yanıt verdiği öne sürülmüştür.
Özet (Çeviri)
The purpose of this study is to explore the possibility of a problem-free environmental ethical theory. With this intention, this work focuses on the norms, principles,disciplines, and two significant problems-ecofascism and speciesism-of environmental ethics in detail. The ethical theories of J. Baird Callicott are exemplified and evaluated for further understandig of the subject matter. One of Callicott's theories is presented as facilitating the attainment of this study's goal.