Russia's policies on climate change negotiations: In search of a decisive role
Rusya'nın iklim değişikliği müzakerine ilişkin politikaları: Liderlik rolü arayışı
- Tez No: 379977
- Danışmanlar: PROF. DR. OKTAY F. TANRISEVER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
- Anahtar Kelimeler: Rusya, enerji, iklim değişikliği, BMİDÇS, 2020 sonrası iklim değişikliği rejimi, Russia, energy, climate change, UNFCCC, post-2020 climate change regime
- Yıl: 2014
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Avrasya Çalışmaları Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 143
Özet
Bu tez, 2020 sonrası iklim rejimi kapsamındaki stratejilerine ilişkin dinamikleri ortaya koymak için Rusya'nın iklim değişikliği politikalarını analiz etmektedir. Bu tez, Rusya'nın yeni iklim değişikliği rejimi müzakereleri çerçevesindeki pozisyonunu düşük profilli olarak değerlendiren akademisyenlerin görüşlerinin aksine, Rusya'nın yeni yükümlülükler almaya ve ekonomisini düşük karbonlu ekonomiye dönüştürmeye muktedir olması nedeniyle, yeni iklim rejiminin belirlenmesinde belirleyici bir rol oynamaya çalışacağını iddia etmektedir. Bu tez, İklim değişikliği problemi ve bu sorunun çözümü için karşı BMİDÇS kapsamındaki uluslararası tepkileri tartışmanın yanı sıra, Rusya'nın ekonomi, enerji ve seragazı emisyonları bakımından görünümü ile iklim değişikliği üzerine temel politika gelişmelerini ortaya koymaktadır. Ayrıca, bu tez Rusya'nın uluslararası iklim değişikliği rejimi çerçevesindeki duruşunun değişimini tarihi bir bakış açısı ile tartışmaktadır. Bunun yanı sıra bu tez, Rusya'nın iklim değişikliği müzakere stratejilerini şekillendiren faktörleri açıklamaktadır.
Özet (Çeviri)
This thesis analyzes the climate change policies of Russia in order to identify the dynamics behind its strategies with respect to post-2020 climate change regime. Contrary to the views of scholars who consider Russia's position on climate change as low profile, this thesis argues that Russia seeks to play a decisive role in the formation of a new regime on climate change since it is able to assume new responsibilities and able to adopt its economic structure to a low carbon emission model. In addition to examining historical background of the climate change problem and international responses for its solution within the context of United Nations Framework Convention on Climate Change (UNFCCC), this thesis also identifies Russia's profile in terms of economy, energy and greenhouse gases together with its key policy developments related to climate change. Moreover, this thesis discusses the evolution of Russia's stance with respect to international climate change regime from a historical perspective. Furthermore, this thesis explains the factors that shape the climate change negotiation strategies of Russia.