Örgütsel bağlılık ile iş tatmini arasındaki ilişki: Bir imalat işletmesinde uygulama
The connection between organisational commitment and job satisfaction: İmplementation in a manufacturing firm
- Tez No: 381998
- Danışmanlar: DOÇ. DR. HASAN TAĞRAF
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Örgütsel Bağlılık, İş Tatmini, Organizational Commitment, Job Satisfaction
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Cumhuriyet Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Yönetim ve Organizasyon Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 126
Özet
Bu araştırmanın amacı; çalışanların iş tatminleri ve örgütsel bağlılıkları arasındaki ilişkinin incelenmesidir. Çalışma üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde; iş tatmini kavramı,önemi,iş tatminini etkileyen faktörler ve son olarak iş tatmini sonuçlarına değinilmiştir. Çalışmanın ikinci bölümünde örgütsel bağlılık kavramına yer verilerek, örgütsel bağlılığı etkileyen kişisel ve örgütsel faktörler ele alınmış ve örgütsel bağlılık sonuçları ve önemi anlatılmıştır.Üçüncü bölümde iş tatmini ile örgütsel bağlılık arasındaki ilişki incelemiştir. Bir ampirik araştırma yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
The aim of this research was to examine the relations between employess job satisfaction and organizational commitment. This research contains three parts.First part; examine the term of job satisfaction, importance, relations of job satisfaction about similar conceptions, the factors that affect job satisfaction and finally the results of job satisfaction and importance.Second part of the study; examine the term of organizational commitment and added the individual,organizational factors which effect organizational commitment and the results of organizational commitment.In third part; the connection between job satisfaction and organisational commitment is studied. An empirical research had been done.