Türk Hukukunda hısımlık ve hısımlığın medeni usul ve icra ve iflas hukuku bakımından sonuçları
Parentage in Turkish law, consequences of parentage in terms of civil procedures and bankruptcy and foreclosure law
  1. Tez No: 382047
  2. Yazar: BEDRİYE TUĞÇE BALABAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. İBRAHİM ÖZBAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Hısımlık, Medeni Usul Hukuku, İcra ve İflas Hukuku, Hısımlığın Sonuçları, Parentage, Consequences of Parentage, Bankruptcy and Foreclosure Law
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erzincan Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Özel Hukuk Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 145
Özet
Hısımlık, gerçek kişiler arasında kan bağından veya Kanunda öngörülen hukuki işlem ve ilişkilerden doğan ve hukuk düzeni tarafından kendisine bazı sonuçlar bağlanan yakınlık ilişkisidir. Çalışma konusunun esasını hısımlığın medeni usul ve icra ve iflas hukuku bakımından sonuçları oluşturmakla birlikte, bu sonuçların anlaşılabilmesi için öncelikle Türk hukukunda hısımlığın açıklanması gerekmektedir. Çalışma üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, hısımlığa ilişkin genel bilgilere yer verilmiştir. İkinci bölümde başta Hukuk Muhakemeleri Kanunu olmak üzere, diğer Kanunlarda hısımlığa ilişkin hükümler ele alınmıştır. Çalışmanın son bölümünde ise, hısımlığın icra ve iflas hukuku bakımından sonuçları açıklanmıştır.
Özet (Çeviri)
Parentage is a line of descent between real persons stemming from kindredness or legal transactions and relationships established by law. Domestic legal orders consider parentage as a line of descent that has important consequences. The main topic of this study deals with consequences of parentage in terms of civil law procedures and bankruptcy and foreclosure law. To this end, an important milestone is to address parentage in Turkish law. This study consists of three parts. The first part provides general information on parentage. The second part deals with parentage provisions in Turkish Code of Civil Procedures and other legislations. The last part of the study covers legal consequences of parentage in terms of bankruptcy and foreclosure law.