Nefret ve ayırımcılık suçu
The crime of hatred and discrimination
- Tez No: 382048
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. BURHAN CANER HACIOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Hukuk, Kamu Yönetimi, Law, Public Administration
- Anahtar Kelimeler: Ayrımcılık, nefret, ayrımcılık yasağı, eşitlik, ayırımcılık suçu, nefret suçu, nefret ve ayırımcılık suçu, discrimination, hatred, prohibition of discrimination, equality, the crime of discrimination, hate crime, the crime of hatred and discrimination
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Erzincan Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 171
Özet
Nefret ve ayırımcılık suçu konulu yüksek lisans tezimiz, üç ana bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, ayrımcılık ve nefret kavramları üzerinde durulmuş; ikinci bölümde, ayrımcılık yasağına ilişkin uluslararası sözleşmelerde yer alan hükümlere ve ulusal mevzuatta nefret ve ayırımcılık suçu dışında ayrımcılık yasağına ilişkin düzenlemelere yer verilmiş; üçüncü bölümde ise mukayeseli hukukta ayrımcılık suçu düzenlemeleri ile Türk Ceza Kanunu'nun 122'nci maddesinde düzenlenen nefret ve ayırımcılık suçu değerlendirilmeye çalışılmış, ayrıca suçun nefret suçları ile olan ilişkisi de ele alınmıştır.
Özet (Çeviri)
The thesis that entitled the crime of hatred and discrimination is composed of three main sections. The first chapter of the study focuses on the concepts of discrimination and hatred. In the second chapter of this study, not only international conventions that include non-discrimination provisions but also national non-discrimination provisions are explained. In the third chapter of this study, the crime of discrimination in comparative law and the article 122 of Turkish Penal Code are explained. Finally in this chapter, the relationship between hate crimes and the crime of hatred and discrimination is discussed.