Cytochrome oxidase 1 (cox1) moleküler beli̇rteci̇ kullanılarak Accanthopus Dejean, 1821 (Tenebrionidae, Helopini) ci̇nsi̇ni̇n taksonomi̇k durumunun beli̇rlenmesi̇
Using the molecular marker cytochrome oxidase 1 (cox1) to identify the taxanomic position of genus Accanthopus Dejean, 1821 (Tenebrionidae, Helopini)
  1. Tez No: 382596
  2. Yazar: AYŞE NUR PEKTAŞ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. BEKİR KESKİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Zooloji, Biology, Zoology
  6. Anahtar Kelimeler: Tenebrionidae, Helopini, filogenetik, mtDNA, cox1, Tenebrionidae, Helopini, phylogenetic, mtDNA, cox1
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 52
Özet
Bu çalışmada, Helopini aşiretine bağlı Accanthopus Dejean, 1821 cinsinin mitokondriyal DNA gen bölgesi cox1 dizileri kullanılarak, Tenebrionidae ailesi içindeki yeri ve diğer cinslerle olan filogenetik ilişkisinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Çeşitli filogenetik analizler bir arada kullanılarak elde edilen veriler doğrultusunda cinsin bu soy hattındaki konumu tartışılmıştır. Sunulan veriler, Accanthopus Dejean, 1821 cinsinin Helopini aşiretinin atasal üyesi olduğunu ortaya koymuştur. Cinsin filogenisi hakkında daha ayrıntılı bilgiler elde edilmesi için moleküler verilerin artırılmasına yönelik çalışmalar planlanmaktadır.
Özet (Çeviri)
In this study, the phylogenetic relationships with other genera of Tenebrionidae family and its place within by phylogenetic analyzes using mitochondrial DNA gene area cox1 sequences of Accantophus Dejean, 1821 belonging to tribe Helopini. According to data gathered by various phylogenetic analyzes were discussed to reveal the place of this genus within the strain line. The study revealed that Accanthopus Dejean, 1821 genus was an ancestral member of the tribe Helopini. Future studies are planning which aimed at increasing molecular data for obtaining more detailed information about the phylogeny of the genus.