Üniversite öğrencilerinin kariyer gelişiminde kariyer planlama merkezlerinin rolü: İstanbul Ticaret Üniversitesi örneği
University students career development career planning center in the role: Istanbul Commerce University sample
- Tez No: 383544
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. NİHAT ALAYOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, İşletme, Education and Training, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Kariyer, Gelişim, Kariyer Planlama, Kariyer Planlama Merkezi, Career, evolution, Career Planning, Career Planning Canter
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Ticaret Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 98
Özet
Gelişen ve büyüyen eğitim kanallarıyla birlikte üniversite mezun oranı son yıllarda büyük artış göstermeye başlamıştır. Bu da iş hayatında rekabetin artmasına neden olan süreçlerden biridir. Bununla birlikte eskiden sadece İnsan Kaynakları departmanlarının yapmış olduğu faaliyetleri günümüzde danışmanlık şirketleri yapmaya başlamıştır. Ancak bununla da kalınmayarak üniversitelerde öğrencilerinin mezuniyet sonrasıyla daha fazla ilgilenmeye başlamış bu da Kariyer Planlama Merkezleri gibi birimlerin ihtiyaç ve önemini artırmıştır. Bu çalışmada kariyer yönetimin kavramsal analizi yapılarak kariyer gelişiminde Kariyer Planlama Merkezlerinin mezunlar üzerindeki katkı ve algısına bakılmıştır.
Özet (Çeviri)
In recent years, number of university graduates has been increasing massively thanks to the developing and growing channels of education.This situation is one of the process that leads to increase the competition in professional life.However the activities that use to be presented by Human Resources department, has been presenting by Consulting companies recently. Besides the needs and importance of Career Planning Centers has been elevated by students in university because of their interests for post graduate. In this study, Career Management has been analysed conceptually as indicated the contribution and perception of Career Planning Centers for career management over the graduates.