The integration of cooperative learning in fifth grade EFL classrooms
5. sınıf İngilizce öğreniminde işbirlikçi öğrenimin bütünleşmesi
- Tez No: 383918
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ENİSA MEDE
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: İşbirlikçi Öğrenim, İngilizceyi Yabancı Dil Olarak Öğrenen Beşinci Sınıf, Öğrencilerin ve Öğretmenlerin Algıları, Dil Yeterliliği, Cooperative Learning, Fifth Grade EFL Classroom, Students' and Teachers' Perceptions, Language Proficiency
- Yıl: 2014
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 87
Özet
Bu çalışmanın amacı işbirlikçi öğrenmenin İngilizceyi yabancı dil olarak öğrenen beşinci sınıflar üzerindeki etkilerini araştırmaktır. Çalışma katılımcı öğretmen ve öğrencilerin söz konusu dil sınıflarını nasıl algıladıklarını ortaya çıkarmaya çalışmakta, söz konusu metodun sınıfta bütünleştirilmesinin etkilerini incelemekte ve işbirlikçi çalışmanın öğrencilerin dil yeterlilikleri üzerindeki etkilerini gözden geçirmektedir. Çalışmaya 23 beşinci sınıf öğrencisi ve 2 öğretmen katılmıştır. Veriler, çeşitleme yaklaşımını kullanılarak ön-test ve son-test sonuçlarından, günlüklerden ve gözlemlerden toplanmıştır. Çalışmanın bulguları işbirlikçi öğrenmenin İngilizcenin yabancı dil olarak öğretildiği beşinci sınıflardaki öğretim ve öğrenim üzerinde olumlu etkileri olduğunu ortaya çıkarmıştır.
Özet (Çeviri)
The purpose of this study is to investigate the effectiveness of integrating cooperative learning in fifth grade Turkish EFL classrooms. It attempts to explore how the participating students and teachers perceive such language classes, investigates the effectiveness of integrating this particular method in the classroom, and examines the influence of working collaboratively on students' language proficiency. A sample of twenty-three fifth grade students and two teachers participated in the study. Data were collected through a triangulated approach, in which pre- and post- tests, diaries and observations were used. The findings of the study revealed that cooperative learning has positive influence on teaching and learning in fifth grade EFL classrooms.