Boyut değiştiren reklamcılık kavramı ve bütünleşik pazarlama iletişimi aracı olarak ürün yerleştirme
Size changing concept of advertising and product placement as a tool of integrated marketing communication
  1. Tez No: 383963
  2. Yazar: LEYLA BULUT
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. YALÇIN KIRDAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Reklamcılık, İşletme, Advertising, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: pazarlama, bütünleşik pazarlama, ürün yerleştirme, marka, marketing, integrated marketing, product placement, brand
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Gediz Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 163
Özet
Pazarlama, günümüze gelene kadar bir takım aşamalardan geçmiştir. Bu aşamalar ürün, satış, pazarlama ve müşteri odaklı aşamalar şeklindedir. Pazarlamanın bu aşamalardan geçmesinin sebepleri araştırıldığında, küreselleşme ve işletmeler arasındaki rekabet, teknolojideki hızlı değişimler, tüketicilerin bilinçli hale gelmesiyle kitlesel pazarlamanın tüketici üzerindeki etkisini azalması pazarlamayı bütünleşik pazarlama iletişimine geçmesini sağlamıştır. Bütünleşik pazarlama iletişimi müşterilerin isteklerinin ve ihtiyaçlarının merkezi bir konumda yer aldığı ve müşterinin istekleri doğrultusunda markaların pazarlama stratejilerini belirledikleri modern pazarlama anlayışıdır. Bütünleşik pazarlama iletişiminin bileşenlerinden ürün yerleştirme, dizilerde ürün veya marka yerleştirmesi uygulaması olarak pazarlama ve reklam alanlarında önemli bir gelişme göstermiştir. Ürün yerleştirme uygulaması geleneksel reklamlara göre maliyeti daha azdır ve marka farkındalığını arttırarak izleyiciyi ikna etmede daha etkili bir yöntemdir.
Özet (Çeviri)
Marketing has gone on some stages until today. This stages are product, selling, marketing and costumer focused stages. When the causes of marketings going on this stages are searched, globalization and rivalry between companies, fast changing of technology and decreasing effects of massive marketing on consumers by consumer's being conscious, provide marketing to pass integrated marketing communication. Integrated marketing communication is a modern marketing concept that consumer's requests and needs are on a central position and where companies determine their marketing strategies in accordance with customer's needs. Product placement which is one of the components of integrated marketing communication, shows an important development on the marketing and advertisement areas as product or brand placement implementation in the tv series. Product placement implementation is cheaper than traditional advertisements and it is a more effective method on persuading consumers by increasing awareness of brand.