Güney Ege yörüklerinde giysiler ve tamamlayıcı aksesuarlar: Milas Çomakdağ bölgesi
Clothing and supplementary accesories in South Aegean yörüks': Mi̇las Çomakdağ regi̇on
- Tez No: 385574
- Danışmanlar: PROF. DR. ESİN SARIOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Güzel Sanatlar, Fine Arts
- Anahtar Kelimeler: Giyim, Yörük Kıyafetleri, Yörük Aksesuarları, Çomakdağı Köyü Giysi ve Aksesuarları, Clothing, clothing of Yörüks, accessories of Yörüks, clothing and accessories of Çomakdağ Village
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Haliç Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Tekstil ve Moda Tasarımı Ana Sanat Dalı
- Bilim Dalı: Tekstil ve Moda Tasarımı Sanat Dalı
- Sayfa Sayısı: 94
Özet
?Güney Ege Yörüklerinde Giysiler ve Tamamlayıcı Aksesuarlar- Milas Çomakdağ Bölgesi? isimli tezde; Giyimin tanımı yapılarak geleneksel Türkmen ve Yörük kıyafetleri üzerinde durulmuştur.Geleneksel kıyafetlerdeki aksesuar ve takılar incelenmiştir. Yörüklerin aile ve sosyal yapısı üzerinde durularak, Yörük kıyafetleri hakkında araştırma yapılmıştır. Konunun saha çalışmasını yapmak üzere Muğla Milas Çomakdağ köyü incelenmiş, kişisel görüşmeler yapılarak, mevcut örnekler belgelenmiştir.
Özet (Çeviri)
In this `Clothing and Supplementary Accessories in South Aegean Yörüks-Milas-Çomakdağ Region? thesis, the definition of clothing is given and traditional clothing of Turkmens and Yörüks is studied and researched.The accessories and the jewellery are observed and studied. Asserting the social and family lives of Yörüks, clothings of them is researched. In order to make the field research the clothing and accesories of Muğla Milas Çomakdağ Village is researched and having face to face discussions available examples are documented.